Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske: Spisak skraćen na deset imena :: Semberija INFO ::

 

Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske: Spisak skraćen na deset imena


BANjALUKA - Žiri 67. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske održao je drugu sjednicu na kojoj je listu kandidata sveo na deset imena.

Ko će biti najbolji sportista Srpske za 2021. godinu biće poznato 14. decembra na svečanoj ceremoniji u Banskom dvoru. Istog dana žiri kojem predsjedava proslavljeni srpski košarkaški trener i aktuelni selektor "orlova" Svetislav Pešić održaće treću sjednicu i utvrditi konačan plasman sportista.

Žiri je debatovao i o imenima kandidata koji konkurišu za preostale nagrade i njih će biti dodjeljeno deset i to u kategorijama: najbolji sportista iz Republike Srpske, najbolji trener, ambasador sporta, nagrada za specijalne i paralelne veze Republike Srpske i Republike Srbije, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta i najbolji sportski događaj godine.

Takođe, biće uručena i plakete za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu, sportski poduhvat godine, plaketa posthumno i priznanje najboljem sportskom novinaru Republike Srpske - Zlatno pero "Limun Papić", a nagrade perspektivnim sportistima dodijeliće Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.


Glas Srpske