Korona potvrđena kod 312 ljudi, 16 preminulo :: Semberija INFO ::

 

Korona potvrđena kod 312 ljudi, 16 preminulo


BANjALUKA – Zaraza virusom korona u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa potvrđena je kod 312 osoba, a Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 16 smrtnih slučajeva.

Preminulo je devet muškaraca i sedam žena, srednje i starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Banjaluke, po dvije iz Gradiške, Bijeljine i Novog Grada i po jedna iz Dervente, Doboja, Laktaša, Mrkonjić Grada, Oštre Luke, Trebinja i Višegrada.

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama „Sveti Vračevi“ u Bijeljini i „Sveti apostol Luka“ u Doboju obavljeno je testiranje 838 laboratorijskih uzoraka.

Najviše novozaraženih - 72 osobe su iz Banjaluke, 32 iz Bijeljine, 25 iz Trebinja, 15 iz Laktaša, po 13 iz Kozarske Dubice i Pala, 12 iz Ribnika, po 11 iz Gradiške i Doboja, po devet iz Bileće i Čelinca, osam iz Istočnog Novog Srajeva, po sedam iz Zvornika, Šamca i Šipova, šest iz Ugljevika, po pet iz Dervente, Mrkonjić Grada i Prijedora, a po četiri iz Kotor Varoša, Modriče i Sokoca. Po tri su iz Prnjavora, Srpca i Teslića, po dvije iz Krupe na Uni, Novog Gada, Rogatice, Foče i Šekovića i po jedna iz Berkovića, Bratunca, Broda, Istočne Ilidže, Istočnog Starog Grada, Kalinovika, Kostajnice, Lopara i Srebrenice.

Radi se o 136 muškaraca i 176 žena, od kojih je 53 mlađe, 165 srednje i 94 starije životne dobi.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 87.765 slučajeva virusa korona, a preminulo je 5.014 ljudi. Testirane su ukupno 353.143 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 673, i to u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 270, a u ostalim bolnicama 403. Na respiratoru je 64 osoba - 38 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 26 u ostalim bolnicama.


Glas Srpske