TRB: OBILjEŽENA SLAVA KOMPANIJE U PRISUSTVU MINISTRA LUKAČA I KOŠARCA :: Semberija INFO ::

 

TRB: OBILjEŽENA SLAVA KOMPANIJE U PRISUSTVU MINISTRA LUKAČA I KOŠARCA


Kompanija Tehnički remont Bratunac obilježila je danas krsnu slavu firme Svetog Dimitrija – Mitrovdan u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača, ministra spoljnje trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košarca, rukovodstva kompanije i zaposlenih. 

Kao i svake godine, na ovaj značajan datum za kompaniju, prvo je odata počast i položeni vijenci na Spomenik poginulim radnicima u proteklom ratu, u znak sjećanja na njihov doprinos u odbrani firme, ognjišta i Republike Srpske.



Nakon polaganja vijenaca obavljeno je lomljenje slavskog kolača, u prisustvu užeg kruga zvanica i zaposlenih, u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama zaštite od virusa korona.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač u obraćanju na slavskoj svečanosti rekao je da je TRB namjenska industrija koja je veoma značajna za cijelu Republiku  Srpsku, posebno za MUP kroz realizaciju zajedničkih projekata,  prije svega Despota , na koji je veoma ponosan. 

„Nadam se da ćemo nastaviti sa nekim novim ugovorima, a već, kao što znate radimo novo vozilo koje će biti predstavljeno  u Republici Srpskoj i koje će,  sasvim sam siguran, izazvati veliku pažnju kao i Despot. Nadam se da ćemo saradnju nastaviti i kroz ove ugovore koje već imamo, ali i koje ćemo imati u budućnosti između MUP-a i TRB-a, a rekao bih i izmedju Republike Srpske i TRB-a, jer TRB odrađuje sigurno veoma bitan posao za čitavu Republiku, zahvaljujući rukovodstvu i svim zaposlenima. Mislim da je TRB na pravom putu da bude još mnogo jači i siguran sam da će prevazići i staru slavu koju je nekada imala kompanija i zajedničkim snagama napravićemo sigurno velike rezultate“, rekao je ministar Lukač.



On je izrazio zahvalanost svim zaposlenima, posebno inženjerima na saradnjii koju ostvaruju sa MUP-om u svim projektima.
Lukač je novimenovanom generalnom direktoru Mirjani Šarenac Mičić poželio da u TRB-u u Bratuncu bude uspješna kao i na projektima u Namibiji.

Ministar spoljnje trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košaarc poručio je zapsolenima u TRB-u da nisu sami, jer su dio Republike Srpske  i svih njenih institucija kao kompanija od izuzetnog značaja.
„TRB  je komapnija za primjer, kompanija koja pokazuje svoje kapacitete. Kroz poslove ministra  spoljnje trgovine i ekonomskih odnosa upoznat sam sa vašim poslovima, planovima  i nastojanjima da povećate spoljno trgovinski  promet i naša uloga u ministarstvu je da ne dozvoli  da se bilo šta loše desi kompaniji iz Republike Srpske. Moja misija je da očuvam naše interese djelujući u zajedničkim institucijama“, rekao je Košarac i poželio srećnu slavu rukovodstvu i svim zaposlenima.

Generalni direktor kompanije TRB Mirjana Šarenac Mičić istakla je da postoji jasna vizija i cilj za dalji rad TRB-a, da je svjesna šta treba da nastavi i radi i obećala da će opravdati ukazano povjerenje. Ona je navela da su u protekla dva mjeseca, kako je imenovana  potpisana  dva veoma važna ugovora i izrazila nadu da će zajedničkim radom svih zaposlenih i rukovodstva završiti sve ugovorene obaveze i potpisati nove.  „Uz malo sreće mislim da ćemo da postignemo izuzetno velike rezultate“, poručila je Mičićeva.

Većinski vlasnik kompanije Slaven Ristić rekao  je da mu je želja da svi radnici koji rade u TRB-u izrastaju u radnike poput Mirjane Šarenac Mičić koja je do sada opravdala svo ukazano povjerenje i siguran je da će dati  sve od sebe i na novoj poziciji.  On je istakao da su svim radnicima otvorena vrata da postignu takav uspjeh.


TRB