U Srpskoj preminulo 15 osoba, 86 novih slučajeva korone :: Semberija INFO ::

 

U Srpskoj preminulo 15 osoba, 86 novih slučajeva korone


BANjALUKA - U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 273 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 86 osobe, dok je preminulo 15 osoba.

Kada su u pitanju novozaraženi, radi se o 34 muškaraca i 52 žene, od kojih je 14 mlađe, 44 srednje i 28 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 33 osoba je iz Banjaluke, 13 iz Bijeljine, devet iz Gacka, sedam iz Istočnog Novog Sarajeva, šest iz Kneževa, tri iz Laktaša, po dvije iz Gradiške, Mrkonjić Grada i Prnjavora i po jedna iz Jezera, Kozarske Dubice, Kotor Varoša, Petrovca, Prijedora, Ribnika, Rudog, Teslića i Ugljevika

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je 15 smrtnih slučajeva. Radi se o devet muškaraca i šest žena, mlađe, srednje i starije životne dobi od kojih su po tri osobe iz Prijedora, dvije iz Banjaluke i Bijeljine i po jedna osoba iz Foče, Berkovića, Modriče, Mrkonjić Grada, Srebrenice, Trebinja, Vukosavlja i Zvornika.

 Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 84.991 slučaj virusa korona, a preminule su ukupno 4.847 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Republici Srpskoj, testirano je ukupno 345.850 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 693, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 233, a u ostalim bolnicama 460. Na respiratoru su 54 osobe (30 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 24 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 6.726 osoba.


​Glas Srpske