KOMPLETAN OPŠTINSKI ODBOR DNS-A U RUDOM PREŠAO U DEMOS :: Semberija INFO ::

 

KOMPLETAN OPŠTINSKI ODBOR DNS-A U RUDOM PREŠAO U DEMOS


RUDO, 05. novembra – Kompletan Opštinski odbor Demokratskog narodnog saveza (DNS) u Rudom prešao je danas u Demokratski savez (DEMOS).

Predsjednik Opštinskog odbora DEMOS-a Rudo Nataša Todorović-Barbarez rekla je da su dvije i po godine nakon osnivanja stranke u Rudom izuzetno zadovoljni postignutim rezultatima, što su i pokazali na lokalnim izborima i od 14 stranaka prijavljenih za izbore prošli među osam u Skupštinu.

“Kako smo radili u prethodnom periodu pokazuje i današnji prelazak dva odbornika i kompletnog Opštinskog odbora DNS-a u DEMOS. Drago nam je da su ljudi, koji su godinama djelovali u politici, u našoj stranci prepoznali prave vrijednosti i pridružili se našem timu”, navela je Barbarezova.

Ona je naglasila da je DEMOS druga partija po snazi i podršci u Rudom, poslije SNSD-a koji ima pet, a DEMOS tri odbornička mjesta u lokalnom parlamentu i predsjednika Skupštine opštine.

“U narednom periodu ćemo preciznije odrediti ciljeve za koje ćemo se zalagati i u tom smislu očekujemo podršku, međusobno poštovanje i uvažavanje koalicionih partnera”, navela je Barbarezova.

Predsjednik Regionalnog odbora DEMOS-a Slobodan Šaraba rekao je da DEMOS dobija predsjednika Skupštine opštine Rudo Dobrisava Milinkovića i odbornika Željka Simića, koji će zajedno sa odbornikom DEMOS-a Slađanom Dujovićem, činiti odbornički klub u Skupštini.

“DEMOS postaje druga partija po snazi u Rudom i ozbiljan koalicioni partner SNSD-u, pogotovo što će u klub DEMOS-a izvjesno ući još jedan odbornik”, istakao je Šaraba.

On je izrazio uvjerenje da će DEMOS biti pokretač mnogih ozbiljnih projekata u razvoju opštine Rudo.

“Sa ova dva nova odbornika DEMOS je prešao broj od 80 odbornika u Republici Srpskoj, što potvrđuje da je ovo partija koja neprestano raste”, naglasio je Šaraba.

Generalni sekretar DEMOS-a Boran Bosančić istakao je da će pristupanjem Milinkovića i Simića DEMOS dodatno ojačati u Izbornoj jedinici 9 i ozbiljno se boriti sa poslanički mandat.

“Prešli smo i broj od 80 odbornika i nemamo namjeru da stajemo. DEMOS jača iz dana u dan”, istakao je Bosančić.

(demos-rs.com)