MIRJANA ŠARENAC MIČIĆ IMENOVANA ZA GENERALNOG DIREKTORA TRB-a :: Semberija INFO ::

 

MIRJANA ŠARENAC MIČIĆ IMENOVANA ZA GENERALNOG DIREKTORA TRB-a


Mirjana Šarenac Mičić imenovana je za generalnog direktora kompanije Tehnički remont Bratunac /TRB/. 
Većinski vlasnik i dosadašnji generalni direktor Slaven Ristić imenovao je Mičićevu nakon njenog višegodišnjeg uspješnog rukovođenja projektima TRB-a u Namibiji.

Mirjana u Bratuncu planira da nastavi da razvija kompaniju u tri osnovna pravca - jačanje ljudskih resursa, razvoj novih proizvoda i usavršavanje postojećih, te da doprinosi razvoju sredine u kojoj djeluje.

„Moja vizija jeste da i dalje aktivno radimo na ulaganju, prvenstveno, u kvalitetan tehnički i inženjerski kadar, jer su oni osnov i bogatstvo na kojem se zasniva i sam razvoj novih proizvoda. Stalno radimo, trudimo se da razvijamo nove proizvode, povećavamo postojeće kapaciteta i tako će biti i dalje.  A o jednom potpuno novom proizvodu uskoro ćemo dati i više informacija“, navela je Mičićeva.

Ona je istakla da će biti nastavljen i rad na jačanju prepoznatljivosti TRB-a kako na domaćem, tako i na  međunarodnom tržištu.  

Mirjana Šarenac Mičić je u TRB-u od 2014. godine, kada je prvo počela da radi volonterski, a zatim i kao pripravnik. Njen poslovni razvoj, svojevrsna je paralela razvojnog puta same kompanije.

Rođena je u Sarajevu, a u Bratunac se, nakon ratnih dešavanja, doselila sa roditeljima 1996. godine. Po završetku Pravnog fakulteta, aplicira za volonterski rad na nagovor oca, dugogodišnjeg radnika Tehničkog remonta, iako tada i nije toliko željela da radi u TRB-u, znajući u kolikim su problemima bili prije privatizacije. Odluka da ipak zakorači kroz vrata ove kompanije u potrazi za poslom, jeste neizmjerna vjera i ubjeđenje njenog oca da je gospodin Ristić osoba koja će donijeti promjene i učiniti čuda. Već dva mjeseca nakon volonterskog rada dobila je ugovor o pripravničkom stažu, a veoma brzo nakon toga i ponudu za rad u Namibiji.

„Vjerujem da sam jedan od rijetkih primjera zaposlenih u našem okruženju, kome je ukazano bezuslovno povjerenje da za tako kratak period napreduje od volontera i pripravnika / u septembru 2014./ do generalnog direktora /u septembru 2021. godine/.

Imala sam veliku sreću da od samog početka učim od najboljih i samim tim i imam ogromnu zahvalnost i poštovanje prema gospodinu Ristiću, koji mi je od prvog dana pružao veliku podršku i u ne rijetkim momentima vjerovao u moje sposobnosti i uspjeh, više nego ja sama. Prepoznata je obostrana želja i energija za postizanje uspješnih rezultata. 

Jasna vizija, disciplina, predanost i odgovornost prema poslu su presudni ključevi uspjeha i svaki poslodovac bi trebao na ovaj način da motiviše svoje zaposlene“, navela je Mičićeva.

U Namibiji je radila šest godina – prvo kao administrativni radnik, zatim šef administracije, projekt menadžer, pa regionalni menadžer.

„To je jedna sjajna zemlja sa divnim i dobronamjernim ljudima i fascinantnom prirodom. Veoma je uređena i jedna od najstabilnijnih  zemalja u južnom dijelu Afrike, sa niskom stopom kriminala, kretanje je slobodno, sa divnim turističkim lokacijama...

U Namibiji sam započela angažman 2015. godine, a samo godinu dana kasnije timu se pridružio i moj tadašnji partner, a sadašnji suprug. Izuzetno  je važno motivisanje i kada poslodavac vodi računa o zaposlenom, njegovim ličnim potrebama i  njegovoj porodičnoj situaciji, te posledicama eventualne udaljenosti od mjesta prebivališta.

​I sa kolektivom TRB-a u Namibiji  sam imala divnu saradnju i bezuslovnu podršku sve godine dosadašnjeg rada. Zajednički smo prevazilazili sve prepreke, ostvarili sjajne rezultate i postali veoma uspješan tim.  Za ovih šest godina naučila sam da bez tima nema ništa. Ja sama ne mogu ništa, a mi zajedno možemo sve. To je TRB“, kaže Mičićeva.