SAVA SEMBERIJA IZVOZI NA SVJETSKA TRŽIŠTA :: Semberija INFO ::

 

SAVA SEMBERIJA IZVOZI NA SVJETSKA TRŽIŠTA


Tradicionalni učesnik svakog dosadašnjeg Međunarodnog sajma poljoprivrede, lova i ribolova "Interagro" bila je Prehrambena industrija "Sava Semberija". Na ovogodišnjem, 19. po redu Interagru ova kompanija je predstavila svoj kompletan proizvodni asortiman.



U prethodnom periodu su se desile brojne pozitivne promjene tako da danas imamo priliku da se Savini proizvodi mogu kupiti, kako u Bosni i Hercegovini tako i u zemljama Evropske unije, Bliskog Istoka i Sjeverne Amerike. Da bi stekli pravo izvoza na ova zahtjevna inostrana tržišta morali su proći rigorozne postupke certificiranja cjelokupnog proizvodnog procesa. "Sava Semberija" posjeduje certifikat IFS, potreban  za izvoz na tržište Evropske unije, HACCP, Halal certifikat , standardni ISO 2001 a dobili su i potrebne dozvole za izvoz na tržište Sjedinjenih Američkih Država.



-Na sajmu smo izložili ono najbolje što se, u ovom momentu proizvodi u našoj fabrici. Tu je široka lepeza proizvoda iz našeg kiselog i slatkog programa kao i proizvodi za dijabetičare. O kvalitetu samih proizvoda dovoljno govori činjenica da smo ispunili brojne uslove za izvoz tih istih proizvoda širom planete tako da se s pravom nadamo svijetloj budućnosti i za Prehrambenu industriju "Sava Semberija" i za poljoprivredu Semberije", rekao je za "Semberija INFO" Spasoje Gavrić, komercijalista u Prehrambenoj industriji "Sava Semberija".


Semberija info - I. Gutić