Borenović i Trivić: Naša obaveza je da pamtimo :: Semberija INFO ::

 

Borenović i Trivić: Naša obaveza je da pamtimo


Predsjednik i potpredsjednica PDP-a, Branislav Borenović i Jelena Trivić, prisustvovali su obilježavanju stradanja Srba u zapadnoj Krajini, te položili cvijeće na Centralni spomenik poginulim borcima Mrkonjić Grada u Odbrambeno-otadžbinskom ratu Republike Srpske.
 
- Upravo na ovom ratištu, u septembru i oktobru 1995. godine, završio sam svoj ratni put koji je trajao od 1992. godine i sa posebnom emocijom položio sam cvijeće na spomenik saborcima koji su dali život za stvaranje naše Republike Srpske. Republika Srpska je odbranjena u ratu, a žrtva podnijeta za to mora nam biti stalna opomena i obaveza da je čuvamo u miru. Republiku moramo jačati ekonomski, politički, demografski i bolje međunarodbo pozicionirati, rekao je Borenović.
 
Jelena Trivić, potpredsjednica PDP-a i narodi poslanik, istakla je da ne smije biti zaboravljena žrtva naroda iz 13 zapadnokrajiških opština:
 
- Ovdje se dogodio još jedan zločin nad srpskim narodom koji još traje, jer za protjerivanje 120.000 Srba i ubistvo 2014 civila, među kojima su bili žene i djeca, niko nije odgovarao. Naša obaveza je da pamtimo, odamo dužnu poštu stradalima, ali i da gradimo bolju, jaču i uspješniju Republiku Srpsku za preživjele, potomke palih boraca, kao i generacije koje dolaze, rekla je potpredsjednika PDP-a i narodni poslanik Jelena Trivić.
 
 
Informativna služba PDP-a