Stevandić: Republika Srpska ostaje jedinstvena u odbrani svojih prava :: Semberija INFO ::

 

Stevandić: Republika Srpska ostaje jedinstvena u odbrani svojih prava


Sinhronizovani napadi na Dodika i funkcionere Republike Srpske, mitropolita Joanikija i lidere Srba u Crnoj Gori imaju za krajnji cilj targetiranje i slabljenje Srbije koja je u zadnjih 10 godina izrasla u regionalnog diva i garanta svih Srba van matice, a posebno u Republici Srpskoj, jer je potpisnik i garant dejtonskog sporazuma, rekao je predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić gostujući jutros u emisiji "Dobro jutro Srbijo" na Happy televiziji.

Bošnjačka politička je potpuno derealizovana i regionalno odbačena od velikih igrača i pokušava da polotičkim prošenjem kod velikih sila i povezivanjem sa omrznutim i kriminalizovanim Đukanovićem, opstane u političkoj orbiti, ali je taj stereotip srbofobne  inercije već oslabio i uvenuo, istakao je Stevandić.

Sa tim je radikalizam u bošnjačkom rukovodstvu dobio paničan zamah sa nesagledivim posledicama po mir, jer iz Sarajava i Podgorice stižu poruke da su spremni na incidente i sukobe,  a već su sa Hrvatskom i Srbijom potpuno uništili korektne odnose.
Ukoliko od nelegalnog visokog predstavnika za to isprose podršku, to bi mogao biti i kraj Bosne i Hercegovine, kazao je Stevandić.
Republika Srpska i pored svih političkih razlika i loših odnosa meću predsjednicima političkih partija i blokova, ostaje jedinstvena u odbrani svojih prava, zaključio je Stevandić.


Ujedinjena Srpska