IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO UDRUŽENjA NOVINARA REPUBLIKE SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO UDRUŽENjA NOVINARA REPUBLIKE SRPSKE


Udruženje novinara Republike Srpske na današnjoj Izbornoj skupštini izabralo je Milorada Labusa za predsjednika Udruženja i Danijela Simića za potpredsjednika.

Za članove Upravnog odbora izabrani su i Vid Blagojević, Željka Spremo, Dragan Gajić, Ljiljana Preradović, Nenad Marković, Tanja Alavuk i Mladen Vujinović.
Na Izbornoj skupštini Udruženja novinara Republike Srpske izabran je i Nadzorni odbor koji čine Dragan Pajić, Miloš Šolaja i Ljubomir Zuber.
U Novinarsko vijeće časti izabrani su Ljiljana Đurić, Aleksandar Bogdanić, Nenad Novaković, Zoran Lukić i Stefan Ličina.
Predsjednik Skupštine Udruženja novinara Republike Srpske je Branimir Đuričić.
Među prvim ciljevima reaktiviranog Udruženja jesu obnavljanje članstva u međunarodnim novinarskim organizacijama, izrada Strategije stvaranja i jačanja ugleda Udruženja u društvu, saradnja sa novinarskim udruženjima u regionu, te donošenje Kodeksa kojim će biti garantovana etička zaštita profesije.
Stalni cilj Udruženja je zaštita prava novinara, jačanje njihovog ekonomsko- socijalnog statusa i njihovo masovnije udruživanje.
 
Udruženje novinara Republike Srpske