NEVESINJE: Održan 25. Jubilarni izbor “Miss Republike Srpske za Miss BIH 2021" :: Semberija INFO ::

 

NEVESINJE: Održan 25. Jubilarni izbor “Miss Republike Srpske za Miss BIH 2021"


Sedamnaestogodišnja Ivona Šakotić iz Bileće, izabrana je za Miss Republike Srpske na izboru koji se održao sinoć, 13.08., u sklopu 146. Nevesinjske Olimpijade, pod pokroviteljstvom Opstine Nevesinje. Još tri djevojke pored Ivone su ponijele laskave lente, a među njima su Miss Televoltinga Sara Dangubić iz Ljubinja, Miss Emi Magazina Inja Ponjavić iz Gradiške,  te je lentu ABC Models Search RS 2021 odnijela Katarina Rašljić iz Laktaša.



Od 18 djevojaka koje su se natjecale na izboru  Miss Republike Srpske, i koje su predivno izgledale u svecanim vecernjim haljinama "Anastasija Fashion" Banja Luka, žiri je izabrao 12 finalistica, koje će se takmičiti za predstojeći izbor Miss BiH za Miss Svijeta 2021, a to su: Slavica Šarović, Ana Marija Šponja, Tamara Banjac, Ivona Šakotić, Sara Dangubić, Anđela Glišić, Andrea Mičić, Inja Ponjavić, Sara Lazić, Nevena Vujović, Katarina Rašljić i Mihaela Majstorović.
 
U muzicko revijalnom dijelu programa, nastupili su Etno grupe "Simonida" i "Sveti Dimitrije" iz Nevesinja te „Trio“ muzicke skole.
 
"Ljepota sa svrhom"

„Kako projekat Miss BiH za Miss Svijeta u svom predznaku nosi naziv „Ljepota sa svrhom“, možemo istaći zadovoljstvo jer je dvogodišnja akcija „I mi hoćemo svoju školu“ tokom 2018. i 2019. godine urodila plodom, te su sakupljena finansijska sredstva za izgradnju nove srednje muzičke škole u Tuzli“, poručili su organizatori iz Direkcije „Miss BiH za Miss Svijeta“.
Tokom 2021 godine, moto "ljepote sa svrhom"  usmjeren je na razvoj domaceg turizma. Iako je 90 posto turističkih aranžmana otkazano zbog pandemije koronavirusa, ipak ovogodišnje finalistice izbora “Miss RS 2021” su pokazale da domaći turizam u Republici Srpskoj i Bosni i Hercgovini ima svoju šansu.
 
Iščekujući finale izbora Miss BiH koji će se održati u septembru ove godine, finalisticama želimo izraziti čestitke uz najljepše želje u nastavku karijere.

Semberija info - PR