ODBRANA SAVČIĆA ULOŽILA ŽALBU; MUP SRBIJE: GENERAL NIJE U NAŠOJ ZEMLjI :: Semberija INFO ::

 

ODBRANA SAVČIĆA ULOŽILA ŽALBU; MUP SRBIJE: GENERAL NIJE U NAŠOJ ZEMLjI


Advokat Miodrag Stojanović potvrdio je za RTRS da je danas uložio žalbu na rješenje Suda BiH kojim je određen pritvor generalu Milomiru Savčiću zbog kršenja mjera zabrane. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije saopšteno je da se Savčić ne nalazi u Srbiji.

Stojanović je uložio žalbu zbog bitnih povreda odredaba postupka i pogrešne primjene materijalnog prava, ukazujući da nema kršenja mjera. Istakao je da će odluka po ovoj žalbi biti donesena najkasnije do kraja iduće sedmice.

Naveo je da nije bio u prilici da se čuje sa generalom Savčićem i da ne zna gdje se on nalazi, te da je upoznat da je Sud za njim raspisao centralnu Interpolovu potjernicu.

Iz MUP-a Srbije ističu da je nakon obavljenih provjera evidencija o ulasku u zemlju Uprave granične policije, utvrđeno da Savčić nije ušao u Srbiju. MUP Srbije je pozvao medije u BiH da ne iznose neprovjerene i netačne informacije, koje, kako je navedeno u saopštenju, služe kao podloga pojedincima da u svoje obračune uvlače Srbiju.
Podsjećamo, Savčiću je po prijedlogu Tužilaštva BiH određena mjera pritvora zbog bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, a ne zbog opasnosti od bjekstva.

Mjera pritvora po ovom rješenju može trajati najduže tri godine računajući od dana potvrđivanja optužnice, odnosno do 13. januara 2023. godine ili do drugačije odluke Suda, navedeno je u saopštenju.
 
(RTRS)