VLADIKA FOTIJE: SLOGOM SRBA PROTIV SVAKOG ISKUŠENjA :: Semberija INFO ::

 

VLADIKA FOTIJE: SLOGOM SRBA PROTIV SVAKOG ISKUŠENjA


Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije ocijenio je u današnjoj besjedi u čelopečkom hramu Svete velikomučenice Marine da Srbi u Republici Srpskoj slogom mogu da odole svim iskušenjima.

- Molimo se za dobro srpskog naroda i naših ljudi koji vode Republiku Srpsku da budu jedinstveni i složni i da možemo zajedno da odolimo iskušenju koje je pred nama - rekao je vladika Fotije.

Podsjećajući na ratno mučeništvo i stradnje, episkop Fotije je istakao da se u miru mora sačuvati Republika Srpska i njen narod.

- Sloga, zajedništvo i jedinstvo su najbolji način da se sačuvamo, očuvamo Republiku Srpsku, svoje ime i istoriju i svoju pravoslavnu vjeru - ocijenio je vladika.

Prema njegovim riječima, ta sloga u djelovanju protiv iskušenja je na ponos Srba Republike Srpske, ali i Srbije, Crne Gore i na svim prostorima gdje žive pravoslavni Srbi.

Vladika Fotije je ranije rekao za odluku visokog predstavnika Valentina Incka da je pokušaj nametanja verbalnog delikta Srbima u Republici Srpskoj i izrazio uvjerenje da će protiv nje ustati i slobodarska Evropa.
 
(SRNA)