Govedarica – Incko: Poštenim izborima vratiti povjerenje naroda u institucije :: Semberija INFO ::

 

Govedarica – Incko: Poštenim izborima vratiti povjerenje naroda u institucije


Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica sastao se sa danas u Banja Luci sa Visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Valentinom Inckom i prvim zamjenikom Visokog predstavnika i Supervizorom za Brčko Majklom Skelanom.
 
Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica istakao je kako je politika mira i politika stabilnosti najvažniji interes srpskog naroda u Bosni i Hercegovini.
 
„Republici Srpskoj i BiH potrebna je odgovorna politika nasuprot populističkih politika koje zagovaraju neki politički subjekti. Samo čuvajući Dejton čuvamo mir, gradimo stabilnost i stvaramo preduslove za napredak društva“ – kazao je Govedarica.
 
Predsjednik SDS-a je rekao da je izborni zakon najveći problem u BiH jer sve društvene anomalije i nepovjerenje građana u institucije polaze od izbornih prevara koje se već godinama dešavaju.
 
„Novi Izborni zakon treba da objezbjedi vjeru kod građana u izbore, izborni dan i izborni proces jer je to jedan od najvažnijih koraka da građani vrate izgubljeno povjerenje u institucije. Pošteni izborni proces obezbjediće kod naroda vjeru u prosperitet i budućnost u ovoj zemlji“ – istakao je Govedarica.
 
Govedarica je naglasio da Srpska demokratska stranka podržava put BiH ka Evropskoj uniji i izražava opredjeljenost na ekonomsko-socijalnim reformama koje treba da zaustave sve negativne procese u zemlji.

​Srpska demokratska stranka