SAVIĆ: SRPSKE ŽRTVE SREDNjEG PODRINjA NE SMIJU BITI ZABORAVLjENE :: Semberija INFO ::

 

SAVIĆ: SRPSKE ŽRTVE SREDNjEG PODRINjA NE SMIJU BITI ZABORAVLjENE


Delegacija Srpske demokratske stranke na čelu sa zamjenikom predsjednika SDS Radom Savićem i načelnikom opštine Istočna Ilidža Marinkom Božovićem položila je vijence na Spomen-krst  u Bratuncu povodom obilježavanja 29 godina od stradanja 3267 Srba iz Srednjeg Podrinja.
 
„Važno je sjećati se srpskih žrtava stradalih u Srednjem Podrinju u periodu 1992-1995. Svi relevantni društveni i politički autoriteti Republike  Srpske treba da ulože napor da se ne zaborave žrtve vojnika Vojske Republike Srpske i civilne žrtve rata iz reda srpskog naroda pale na oltar otadžbine. Republika Srpska je garant slobode srpskog naroda i svi moramo da njegujemo sjećanje na one koji su dali svoje živote za slobodu srpskog naroda“ – poručio je Rado Savić, zamjenik predsjednika SDS.
 
On je naglasio značaj boraca i boračke populacije za stvaranje Republike Srpske.
 
„Moramo da radimo na unaprijeđenju položaja boračke populacije u Republici Srpskoj kako bi omogućili normalan život našim borcima. Borci koji su najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske i odbranu slobode srpskog naroda zaslužuju pristojan život za njih i njihovu djecu“ – poručio je Savić. 
 
Pored zamjenika predsjednika SDS Rada Savića i načelnika Istočne Ilidže Marinka Božovića delegaciju SDS činili su i predstavnici odbora iz Bratunca Radenko Milanović i Aleksandar Zekić.