RADIONICE ZA ZDRAVSTVENE RADNIKE: Uskoro elektronski zdravstveni kartoni :: Semberija INFO ::

 

RADIONICE ZA ZDRAVSTVENE RADNIKE: Uskoro elektronski zdravstveni kartoni


Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske organizovao je sedmodnevnu radionicu u Etno - selu ,,Stanišići“ na kojoj će zdravstvenim radnicima regija Bijeljine, Zvornika i Doboja predstaviti primjenu integrisanog informacionog sistema čija je suština uvođenje elektronskog zdravstvenog kartona.

U Fondu očekuju da će do kraja 2020. godine u Republici Srpskoj početi sa upotrebom elektronskih zdravstvenih knjižica, recepata, kartona i uputnica. 

Projekt menadžer ispred Fonda zdravstvenog osiguranja RS Dejan Stojaković kaže da je riječ o jednom od najkompleksnijih projekata u posljednjih nekoliko godina čija je vrijednost 23 miliona konvertibilnih maraka, bez PDV-a, a finansira ga FZO RS. 

-Krajem godine krećemo sa izdavanjem prvih elektronskih kartica osiguranicima i bitno je reći da će prvu elektronsku karticu svi stanovnici Republike Srpske dobiti besplatno, za šta sredstva obezbjeđuje Fond, istakao je Stojaković.

Prema njegovim riječima, sve ustanove koje budu integrisane u sistem dobiće od Fonda računare u trajno vlasništvo, a riječ je o 3.000 računara koji će pomoći ovaj proces jer je ustanovljeno da je sadašnja računarska oprema u javnim zdravstvenim ustanovama uglavnom zastarjela.