MORAMO ZAUSTAVITI ODLIV STANOVNIŠTVA :: Semberija INFO ::

 

MORAMO ZAUSTAVITI ODLIV STANOVNIŠTVA


​Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica sastao se u Banja Luci sa ambasadorom Francuske u BiH Gijomom Rusonom i razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji.
 
Predsjednik SDS je istakao da je neophodno u narednom periodu izmijeniti Izborni zakon BiH u tehničkom aspektu, jer trenutno zakonsko rješenje omogućava izborne prevare, izrazivši uvjerenje da se takva izborna prevara desila i na posljednjim Opštim izborima a na nabrutalniji način i na izborima u Doboju 2018. godine.
 
„Volju građana ne smiju da određuju brojači glasova, već isključivo birači i zbog toga je neophodno ugledati se na mehanizme kojima su moderne demokratije uredile svoje izborno zakonodavstvo kako bi spriječile prevare“ – kazao je Govedarica, napominjući da sve zloupotrebe u društvu počinju na dan izbora, krađom građana.
 
Govedarica je u razgovoru sa Rusonom istakao da je Dejtonski sporazum pomirio maksimalističke zahtjeve sva tri naroda u BiH i donio mir, te na dejtonskim principima treba da uređujemo odnose i budućnost u Bosni i Hercegovini.
 
Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica istakao je opredijeljenost Srpske demokratske stranke ekonomskim reformama koje treba da zaustave odliv stanovništva iz zemlje i omoguće otvaranje novih radnih mjesta, kao i povećanje plata trenutno zaposlenih.