Mladenu Vasiliću uručeno priznanje Kapetan Miša Anastasijević u Banskom dvoru :: Semberija INFO ::

 

Mladenu Vasiliću uručeno priznanje Kapetan Miša Anastasijević u Banskom dvoru


Mladenu Vasiliću, portparolu opštine Ugljevik, danas je na svečanosti u Banskom dvoru u Banjaluci uručeno priznanje Katepan Miša Anastasijević.

Prema ocjeni stručnog žirija, kojim godinama već predsjedava profesor Radovan Pejanović, Vasilić je pedantan, uporan i istrajan hroničar svih događanja, pojava, problema, radosti i nevolja ljudi ovog dijela Republike Srpske, majevičkog i podmajevičkog kraja.

– Skoro da ne postoji nešto zanimljivo i važno da se dogodilo da Vasilić to nije zabilježio svojim darovitim perom, foto-aparatom i video-kamerom. Kao čovjek koji ima istančan osećaj za informaciju, i po obrazovanju i po vokaciji, širi i kolegama, ne samo u Republici Srpskoj, nego i šire a čiji je pouzdan, saradnik i partner, kaže se u obrazloženju.

Svojim radom dao je pečat afirmaciji velikih manifestacija Ugljevika, koje su postale među najčuvenijim i na kulturnoj mapi svijeta, kao što su festivali harmonike i folklora.
 
Vasilić je posebno posvećen radu i djelovanju Srpske pravoslavne crkve, naročito Eparhije zvorničko-tuzlanske, prenoseći vjerno misiju Crkve u ovom dijelu Republike Srpske, neprestano podsjećajući da je narod ovdje odvajkada jako pobožan.

– Novinarsko pero i druga oprema koju ima Vasilić, naoružan dobrom voljom i ljubavlju prema novinarstvu, svom kraju, Republici Srpskoj i matici Srbiji, znanjem i umijećem osvjetljava nepostojanje više medija u majevičkom i podmajevičkom kraju. Sve ove godine mnogo toga čini, sa velikim znanjem i umijećem, uz veliku ljubav, ali volonterski, pa je ova nagrada, pored ostalog, i za takvo angažovano društveno djelovanje koje treba da bude primjer i uzor svima – pojasnio je  Pejanović.


 
Vasilić ističe da je privilegovan što je imao čast da na neki način da svoj doprinos velikim ljudima, srpskim rodoljubima i dobročiniteljima.
 
– Duboko sam zahvalan svima onima koji su vrednovali moj rad. Zahvalan sam iznad svega Bogu na ovoj časti – naglasio je Vasilić.

On kaže da je ponosan jer može da na ovaj način služi svom kraju, Republici Srpskoj i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.
 
Priznanje Kapetan Miša Anastasijević dodjeljuje se u okviru projekta “Put ka vrhu” za ostvarene rezultate u izgradnji i jačanju prosperiteta Republike Srpske pod pokroviteljstvom Privrednih komora Srbije i Republike Srpske, u saradnji sa Univerzitetima Novi Sad, Beograd, Banja Luka i Istočno Sarajevo, a projekat realizuje Media Invent.

Srna / Info Bijeljina