Počela je 19. godina realizacije projekta Socijalizacija djece Republike Srpske 2021: Prva smjena već u Bečićima :: Semberija INFO ::

 

Počela je 19. godina realizacije projekta Socijalizacija djece Republike Srpske 2021: Prva smjena već u Bečićima


Ovogodišnja realizacija projekta ,,Socijalizacija djece Republike Srpske 2021.“ počela je odlaskom Prve smjene djece na ljetovanje u Bečiće.

Projekat se realizuje na osnovu člana 34 Zakona o dječjoj zaštiti, putem prava ,,zadovoljavanje razvojnih potreba djece". Na morskoj obali, u uslužnom prostoru Omladinski hostel ,,Užice“ u Bečićima mališane je dočekao direktor JU Javnog fonda za dječiju zaštitu Nedeljko Jović, sa svojim saradnicima. Tradicionalno, svečano otvaranje obilježeno je podizanjem zastave JU Javnog fonda za dječiju zaštitu.

U periodu od 6. do 15. juna u Bečićima će boraviti djeca iz Gradiške, Bijeljine, Srebrenice i Istočnog Novog Sarajeva.

Cilj projekta ,,Socijalizacija djece Republike Srpske“, koji realizuje Javni Fond za dječiju zaštitu uz podršku Vlade Republike Srpske i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, jeste pozitivan uticaj na razvoj djece, zadovoljavanje razvojnih potreba, razvijanje empatije, vršnjačko druženje i afirmisanje potencijala'', najavljeno je iz Javnog Fonda za dječiju zaštitu.