VLADA SRPSKE USVOJILA PRIJEDLOG STRATEGIJE UPRAVLjANjA JAVNIM FINANSIJAMA :: Semberija INFO ::

 

VLADA SRPSKE USVOJILA PRIJEDLOG STRATEGIJE UPRAVLjANjA JAVNIM FINANSIJAMA


Vlada Republike Srpske usvojila je Prijedlog Strategije upravljanja javnim finansijama Republike Srpske za period 2021 - 2025. godina.

Strategija upravljanja javnim finansijama Republike Srpske će služiti kao glavna smjernica za period od 2021. do 2025. godine za jačanje pravnog i institucionalnog okvira i sistema za upravljanje javnim finansijama Republike Srpske u skladu sa zahtjevima EU i međunarodnim standardima.

- Tokom izrade Strategije u obzir su uzete sva relevantna dokumenta za BiH, odnosno Republiku Srpsku u oblasti evropskih integracija, počev od Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju , kao i obaveze svih nivoa vlasti u BiH koje proizilaze iz Reformske agende i Zajedničke socioekonomske reforme za period 2019 - 2022. godina kao i preporuke Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske - saopšteno je iz Vlade Srpske.

Sastavni dio strategije je i Akcioni plan za njeno sprovođenje, pregled dinamike realizacije planiranih aktivnosti i logički okvir.

- Strategija upravljanja javnim finansijama Republike Srpske obuhvata šest oblasti djelovanja, odnosno stubova: Fiskalni okvir, Javni prihodi, Planiranje i budžetiranje, Izvršenje budžeta, Unutrašnja kontrola i Eksterna revizija - navodi se u saopštenju.
 
(RTRS)