NEZAVISNA REVIZORSKA KUĆA BDO ANALIZIRA POSLOVANjE U AD VODOVOD I KANALIZACIJA :: Semberija INFO ::

 

NEZAVISNA REVIZORSKA KUĆA BDO ANALIZIRA POSLOVANjE U AD VODOVOD I KANALIZACIJA


Konsultantska kuća “BDO” Banja Luka, danas, 2. juna, počinje sa analizom finansijskog poslovanja u prethodnom periodu u AD “Vodovod i kanalizacija”, a na osnovu odluke koja je donesena na vanrednoj sjednici Skupštine akcionara u ovom preduzeću.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović sa saradnicima, predstavnici “BDO” iz Banja Luke i direktor AD “Vodovod i kanaliacija” Predrag Perković sa saradnicima, dogovorili su se da se obezbijedi adekvatna kancelarija i stavi na uvid dokumentacija koja će biti predmet revizije.

- Potreba za uvođenjem revizije proistekla je zbog uočenog nesklada, odnosno, pozitivnih finansijskih izvještaja, a sa druge strane su prisutna ogromna dugovanja preduzeća prema Poreskoj upravi i dobavljačima, nezadovoljni radnici zbog neredovnih ispata plata, a nedopustivo je i da imamo veoma visoku cijenu vode”, rekao je gradonačelnik Petrović i izrazio očekivanje da će sve biti mnogo jasnije nakom analize koju će obaviti respektabilna konsultanstska kuća “BDO”. Direktor AD “Vodovod i kanalizacija” Predrag Perković je poželio dobrodošlicu predstavnicima revizorske kuće “BDO” i istakao da će menadžment preduzeća otvoreno i transparentno sarađivati sa njima.

- Nadam se da ćemo nakon završenog posla, otkloniti sve dileme koje su bile u prethodnom periodu i da će saradnja sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima imali korektniju i bolju saradnju koja je mnogo bitna za funkcionisanje preduzeća koje je stub lokalne zajednice, jer smo preduzeće koje se bavi vodosnabdijevanjem i sakupljanjem i prečišćavanjem otpadnih voda”, rekao je Perković. Govoreći o cijeni vode, Perković je rekao da je cijenu vode na osnovu studije odredila Skupština opštine u prethodnom periodu i nadležna banka EBRD, kako bi se mogla finansirati izgradnja kanalizacije, a to je rađeno 2005. godine. On je podsjetio da je u međuvremenu vršena i nivelacija cijene vode za privredu i domaćinstva. Govoreći o isplati plata zaposlenim, Perković je rekao da su radnici uredno primili platu za prethodni mjesec i da se ne kasni sa isplatom.

- Ono u čemu kasnimo sa plaćanjem određenog dijela sredstava za poreze i doprinose, a preko ministarstva finansija smo izvršili reprograme”, rekao je Perković i dodao da je u preduzeću zaposleno 265 radnika”. Perković je istakao da je AD “Vodovod i kanalizacija” preduzeće čiji je većinski akcionar Grad Bijeljina ( 65 procenata) i da je neophodna svakodnevna komunikacija menadžmenta i gradonačelnika, jer je riječ o izuzetno važnom preduzeću za građane i Grad Bijeljinu.

​Semberija info - O. Stjepanović