Korona potvrđena kod još 58 ljudi, među pet umrlih i jedna mlađa osoba :: Semberija INFO ::

 

Korona potvrđena kod još 58 ljudi, među pet umrlih i jedna mlađa osoba


BANjALUKA - Zaraza virusom korona u Republici Srpskoj u posljednja 24 časa potvrđena je kod 58 osoba, a Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva.

Preminule su osobe starije, srednje i mlađe životne dobi (osoba 36 godina), od kojih su dvije iz Banjaluke i po jedna osoba iz Laktaša, Srpca i Čelinca.

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama „Sveti Vračevi“ u Bijeljini i „Sveti apostol Luka“ u Doboju obavljeno je testiranje  503  laboratorijska uzorka.

Među novozaraženima je 11 osoba iz Kotor Varoša, osam iz Banjaluke, pet iz Bijeljine, četiri iz Mrkonjić Grada, po tri iz Doboja, Kneževa i Teslića, po dvije iz Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva, Laktaša, Prnjavora, Srebrenice, Čelinca i Šipova i po jedna osoba je iz Broda, Kozarske Dubice, Kostajnice, Lopara, Modriče, Stanara i Ugljevika.

Radi se o 32 muškarca i 26 žena, od kojih su tri mlađe, 28 srednje i 27 osoba starije životne dobi.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 63.962 slučaja virusa korona, a preminule su ukupno 3.663 osobe. Do sada se oporavilo 45.894 ljudi, a testirano je 273.542.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 350, i to u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 137, a u ostalim bolnicama 213. Na respiratoru je 38 osoba (19 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 19 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.026 ljudi, a nadzor je završen kod 192.017.

Glas Srpske