Koronom zaražene još 73 osobe, preminulo 12 :: Semberija INFO ::

 

Koronom zaražene još 73 osobe, preminulo 12


BANjALUKA – Zaraza virusom korona u proteka 24 časa potvrđena je kod 73 osobe u Republici Srpskoj, a Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 12 smrtnih slučajeva.

Preminule su osobe srednje i starije životne dobi od kojih su četiri iz Prijedora i po jedna iz Banjaluke, Šipova, Mrkonjić Grada, Laktaša, Gacka, Stanara, Doboja i Modriče.

U ovom periodu, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama „Sveti Vračevi“ u Bijeljini i „Sveti apostol Luka“ u Doboju obavljeno je testiranje 600 laboratorijskih uzoraka.

Među novozaraženima je pet osoba je iz Bileće, Kotor Varoša i Ugljevika, po četiri iz Banjaluke, Zvornika, Modriče, Nevesinja i Čajniča, po tri iz Broda, Doboja, Kneževa, Kozarske Dubice, Trebinja i Šipova, po dvije iz Bijeljine, Laktaša, Novog Grada, Prnjavora i Han Pijeska i po jedna iz Bratunca, Gacka, Gradiške, Milića, Mrkonjić Grada, Prijedora, Srpca, Foče, Šamca i Šekovića.

Radi se o 35 muškarca i 37 žena, od kojih su tri mlađe, 46 srednje i 24 osobe starije životne dobi.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 63.904 slučaja virusa korona, a preminulo je 3.658 ljudi.

Do sada se oporavilo 45.835  osoba, a testirano je ukupno 273.039

Ukupan broj hospitalizovanih je 355, i to u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 136, a u ostalim bolnicama 219. Na respiratoru je 40 osoba (20 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 20 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.167 ljudi, a nadzor je završen kod 191.718.

Glas Srpske