Uhapšen narodni poslanik Nebojša Vukanović :: Semberija INFO ::

 

Uhapšen narodni poslanik Nebojša Vukanović


TREBINjE - Pripadnici Policijske uprave Trebinje uhapsili su narodnog poslanika SDS –a iz Trebinja Nebojšu Vukanovića zbog narušavanja javnog reda i mira, potvrdili su "Glasu Srpske" u PU Trebinje.

Vukanović je priveden oko 10.30 časova  ispred bašte hotela „Platani“ u centru Trebinja.  Pripadnici Policijske uprave Trebinje su Vukanoviću stavili lisice na ruke, te ga u policijskom vozilu sproveli u zgradu policije Trebinje gdje se trenutno nalazi.

Iz Policijske uprave Trebinje saopštili su, navodeći inicijale, da je Vukanović od jutros dva puta prijavljen zbog narušavanja javnog reda i mira.

- Prva prijava je evidentirana oko sedam časova kada je N.Š. vrijeđao B.S., predsjednika Okružnog suda u Trebinju. Druga prijava je evidentirana oko 10.30 časova kada prijavljeno da snima M.B. i B.S., predsjednike Osnovnog i Okružnog suda u Trebinju, kao i da galami na Trgu slobode u Trebinju – reki su iz policije.

Dodali su da je Vukanović odbio da postupi po policijskom naređenju tokom hapšenja. O svemu je obaviješteno Okružno tušilaštvo u Trebinju.

Predsjednik Okružnog suda u Trebinju Bojan Steviebinju rekao je za „Nezavisne“ da je jutros njega i Milana Bosića, predsjednika Osnovnog suda u Trebinju, Vukanović izvrijeđao zbog čega je djelovala i policija.

-Ispred Palate pravde u Trebinju još jutros rano dok smo ja i kolega okružni tužilac Žarko Milić bili ispred zgrade susreo nas je Nebojša Vukanović i počeo da vrijeđa. Govorio nam je da smo korumpirani, da radimo onako kako nam vlast naredi, da na nas utiče mafija i da nas je odavno trebalo smijeniti na šta smo mi ćutali. Tek kada sam izašao na pauzu sa kolegom predsjednikom Osnovnog suda Milanom Bosićem i svratio u baštu hotela „Platani“ da popijemo kafu ponovo se tu našao Nebojša Vukanović upućujući nam takođe neprimjerene riječi - rekao je Stević.

On kaže da ovo nije prvi put da Vukanović presreće njega i njegove kolege i dobacuje im neprimjerene riječi.

Petnaestak ljudi, među kojima i Mirko Šarović, lider SDS-a, se okupilo ispred zgrade Policijske uprave Trebinje tražeći sastanak sa načelnikom policije, a u vezi s hapšenjem Vukanovića.

Glas Srpske