Preminulo šest ljudi, koronom zaraženo još 19 :: Semberija INFO ::

 

Preminulo šest ljudi, koronom zaraženo još 19


BANjALUKA – Zaraza virusom korona u protekla 24 časa potvrđena je kod 19 ljudi u Srpskoj, a Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva.

Preminule su osobe srednje i starije životne dobi od kojih su dvije iz Prijedora i po jedna iz Mrkonjić Grada, Banja Luke, Kneževa i Čajniča.

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnicama „Sveti Vračevi“ u Bijeljini i „Sveti apostol Luka“ u Doboju obavljeno je testiranje 290 laboratorijskih uzoraka.

Među novozaraženima je  sedam osoba iz Banjaluke, po tri iz Zvornika i Mrkonjić Grada, dvije iz Laktaša i po jedna iz Bijeljine, Jezera, Prnjavora i Čelinca.

Radi se o devet muškaraca, 10 žena, od kojih je sedam osoba srednje i 12 osoba starije životne dobi.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 63.774 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 3.637 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 45.614 osoba, a testirano je ukupno 271.864 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 430, i to u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 161, a u ostalim bolnicama 269. Na respiratoru je 40 osoba (18 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 22 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.434 osobe, a nadzor je završen kod 188.671 osobe.

Glas Srpske