Višković: Srpska ponosna što jedina u regionu ima Fond solidarnosti :: Semberija INFO ::

 

Višković: Srpska ponosna što jedina u regionu ima Fond solidarnosti


BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je Srpska ponosna što jedina u regionu ima Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu koji pruža značajnu novčanu, ali i moralnu podršku porodicama koje se bore za zdravlje svoje djece.

Višković je rekao da je više od 400 rješenja za 270 djece kojima je Fond u protekle tri godine finansirao liječenje u inostranstvu značajan broj, ali i razlog da se nastavi podrška njegovom radu.

"Najskuplje liječenje plaćeno je 840.000 evra i pitanje je da li postoji porodica koja samostalno može da izdvoji toliki iznos za liječenje", rekao je Višković novinarima nakon sastanka sa direktorom Fonda Jasminkom Vučković, kojem su prisustvovale i porodice trojice dječaka koji su liječeni u inostranstvu.

On je istakao značaj rada Fonda, jer je prije njegovog uspostavljanja novac prikupljan organizovanjem humanitarnih akcija koje su predstavljale dodatan stres za ove porodice.

"Možemo biti ponosni kao narod, jer smo uspjeli da ove porodice oslobodimo tog stresa da mole za novac koji im je potreban za liječenje djece", rekao je Višković.

On je napomenuo da je sav prikupljeni novac iskorišten isključivo za liječenje djece, jer u Fondu nema zaposlenih.

Višković je istakao da je potrebno što više promovisati rad ovog fonda, kako bi svi kojima pomoć bude potrebna znali gdje mogu da je potraže i da je dobiju.

"Prošle godine, koja je bila posebno izazovna zbog pandemije virusa korona, 107 djece je dobilo pomoć ovog fonda, a utrošeno je više od šest miliona KM, dok trenutno na računima Fonda ima dvostruko više sredstava, što potvrđuje da je Fond solventan.

Srna / Glas Srpske