GOVEDARICA: NEISKREN POZIV SNSD-A PREMA SDS :: Semberija INFO ::

 

GOVEDARICA: NEISKREN POZIV SNSD-A PREMA SDS


www.sdsrs.com
Ako priča o srpskom jedinstvu treba da bude politički trik, onda to nije dobro“, kazao je Vukota Govedarica, predsjednik Srpske demokratske stranke.
 
 „Onda sa tim političkim trikom sigurno ne znači da mi treba da postignemo jedinstvo, već neko treba da definiše jednouman pristup raznim političkim procesima i događajima u kojima živi društveno-politički ambijent u Republici Srpskoj“, naveo je Govedarica gostujući u emisiji „Dan uživo“ na „N1“.
 
On je ocijenio da je poziv SNSD-a o učešću u vlasti na nivou BiH, koji je uputio SDS-u, bio neiskren.
 
 „Prvo čekali smo dva mjeseca na te pozive, nakon što je SNSD u javnosti plasirao da će do njih doći. Drugo, nikad nismo imali neke pripremne sastanke. Nikada nismo bili uključeni, niti nas je SNSD informisao, kada je u pitanju usaglašavanja principa koje su usvojili SNSD, SDA i HDZ", precizirao je Govedarica.
 
Predsjednik SDS je istakao da su BiH potrebne ozbiljne reforme i demokratizacija društva.
 
„Na prvom mjestu potreban je novi izborni zakon, jer sve krađe, pljačke i lopovluci, koji se dešavaju, počinju na izborni dan krađom glasova i volje naših građana. Sada je pitanje da li će određene političke partije to zaista i prihvatiti, jer imaju usavršen sistem za prevaru tako da se njima reforma izbornog zakona ne dopada“, kazao je Govedarica.
 
On je kazao da je krajnje vrijeme da se krene putem prosperiteta i ocijenio da su najveću štetu srpskom i bošnjačkom narodu nanijeli predsjednik SNSD Milorad Dodik i lider SDA Bakir Izetbegović igrajući svoju igru i fingirajući sukobe.

​SDS RS