Zvaničnici Srpske čestitali Vaskrs :: Semberija INFO ::

 

Zvaničnici Srpske čestitali Vaskrs


Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku povodom predstojećeg Vaskrsa Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima i poželjela da najveći hrišćanski praznik bude izvor nade i vjere u prevladavanju životnih iskušenja.

"Povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa, upućujem Vam najiskrenije čestitke. Privrženi i vođeni Hristovim blagoslovom, uz razumijevanje i poštovanje različitosti, nalazimo snagu da jačamo zajedništvo, pružamo podršku i iskreno saosjećamo jedni sa drugima", navela je Cvijanovićeva.

Ona je poželjela da praznik Hristovog vaskrsenja, koji simbolizuje pobjedu života nad smrću, bude izvor nade i vjere u prevladavanju životnih iskušenja i nedaća današnjice, putokaz u bolje sutra, a ključne hrišćanske vrijednosti kao što su ljubav, solidarnost i tolerancija, da budu naše vodilje.

"Uz najbolje želje da naredne praznične dane provedete u dobrom zdravlju, duhovnom miru i spokoju, dijeleći radost Vaskrsa sa svojim najbližima, pozdravljam Vas sveradosnim pozdravom: Hristos voskrese - vaistinu voskrese!", navedeno je u čestitki Cvijanovićeve.

Višković: Hristovo vaskrsenje proslaviti u miru, zdravlju, radosti i blagostanju

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poželio je vjernicima Srpske pravoslavne crkve (SPC) da u miru, zdravlju, radosti i blagostanju dočekaju i proslave Hristovo Vaskrsenje.

Višković je čestitku uputio Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, svim arhijerejima Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu, monaštvu i cjelokupnom pravoslavnom narodu srpskom, kao i svim drugim pravoslavnim vjernicima u Srpskoj.

"Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, u ime Vlade Srpske i svoje, upućujem iskrene čestitke. Pozdravljam Vas sveradosnim vaskršnjim pozdravom pobjede života nad smrću, dobra nad zlom i svjetlosti nad tamom: Hristos vaskrse - vaistinu vaskrese!", navedeno je u Viškovićevoj čestitki.

Đokić: Vaskrs da okupi i probudi nadu

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić čestitao je Vaskrs Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i svim vjernicima, sa željom da praznik Hristovog vaskrsnuća okupi sve ispod zajedničkog krova i u Božijoj milosti probudi nadu u novu, bolju i sigurniju zajedničku budućnost.

Đokić je patrijarhu Porfiriju poželio da najveći pravoslavni praznik proslavi u zdravlju i molitvi za srpski narod, koji se i sada suočava sa brojnim preprekama.

"Svjesni da za sve nas ovaj praznik predstavlja pobjedu života nad smrću, nade nad očajanjem, vjerom nad iskušenjima, u Vas se uzdamo da ćete duhovni život srpskog naroda povesti u najboljem pravcu i pomoći nam da istrajemo u pobjedi svjetlosti nad tamom", naveo je Đokić.

 On je poželio da domove obasja svjetlost Hristove ljubavi i da snage za spas od svih nedaća. "U svoje i u ime Socijalističke partije, želim vam srećan Vaskrs. Hristos vaskrse!", poručio je Đokić.

Davidović zaželio punoću radosti presvijetlog Vaskrsenja Hristovog

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović čestitao je praznik nad praznicima – Vaskrsenje Gospoda Isusa Hrista.

Davidović je, povodom predstojećeg praznika Vaskrsa čestitku uputio Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, arhijerejima Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu, monaštvu, u Hristu đakonstvu i cjelokupnom pravoslavnom narodu srpskom, kao i svim drugim pravoslavnim vjernicima u Srpskoj.

On je čestitku uputio u ime Republičkog sekretarijata za vjere i u svoje lično čestitam.

"Želeći Vam mir, zdravlje i punoću doživljaja i radosti presvijetlog Vaskrsenja Hristovog, pozdravljam Vas najradosnijim pozdravom Hristos voskrese - vaistinu voskrese!", navedeno je u čestitki.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija čestitao je Vaskrs Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, arhijerejima, monaštvu, sveštenstvu i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti, uz želje da vjera u Hristovo vaskrsenje ulije snagu da se prebrode iskušenja u ovim bremenitim vremenima.

Tegeltija je istakao da vaskrsenje podsjeća na značaj istrajnosti, strpljenja i snage vjere u najtežim trenucima, te uliva nadu da će molitve za zdravlje, boljitak i mir biti uslišene.

"Povodom praznika Hristovog vaskrsenja, Vama, arhijerejima, monaštvu, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti koji praznuju po julijanskom kalendaru, upućujem iskrene čestitke sa željom da ovaj praznik provedete u miru, zdravlju i sreći. U iščekivanju najvećeg hrišćanskog praznika, pozdravljam vas tradicionalnim pozdravom: Hristos vaskrese - Vaistinu vaskrese", naveo je Tegeltija u čestitki.

Srpska pravoslavna crkva u nedjelju, 2. maja, obilježava najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

Srna / Glas Srpske