Potpisan ugovor o igradnji dionice Koridora Pet ce: Auto-put od Rudanke do Putnikovog brda za tri godine :: Semberija INFO ::

 

Potpisan ugovor o igradnji dionice Koridora Pet ce: Auto-put od Rudanke do Putnikovog brda za tri godine


BANjALUKA - Predstavnici preduzeća „Autoputevi Republike Srpske“ i „Integral inženjering“ potpisali su danas u Banjaluci ugovor o projektovanju i izgradnji auto-puta na Koridoru „Pet ce“ kroz Republiku Srpsku, na pravcu od Rudanke do Putnikovog brda.

Ugovor su potpisali direktor „Autoputeva Republike Srpske“ Dušan Topić, vršilac dužnosti izvršnog direktora za tehničke poslove ovog preduzeća Milenko Dakić i direktor „Integral inženjeringa“ Slobodan Stanković.

Ugovorena vrijednost radova je 93.719.409 evra, rok za završetak je tri godine, a projekat će biti finansiran kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj, kao i bespovratnim sredstvima Investicionog okvira za zapadni Balkan.

Riječ je o dionici dugoj oko šest kilometara, koju karakteriše nekoliko zahtjevnih objekata, kao što je most preko rijeke Bosne, vijadukt, nadvožnjak, usjek i dva tunela.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar saobraćaja i veza Srpske Nedeljko Ćorić.

Tanjug / Glas Srpske