Zvaničnici Srpske čestitali 29 godina postojanja i rada RTRS-a :: Semberija INFO ::

 

Zvaničnici Srpske čestitali 29 godina postojanja i rada RTRS-a


ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je rukovodstvu, urednicima, novinarima, snimateljima i svim zaposlenim u Radio-televiziji Republike Srpske /RTRS/ 29 godina postojanja i rada ove medijske kuće, koja je u proteklom vremenu opravdala ulogu javnog medijskog servisa.


Dodik je naglasio da je, zahvaljujući raznovrsnom programskom sadržaju i veoma značajnim infromacijama, RTRS ostao nezaobilazan izvor informisanja.

On je istakao da je RTRS pravovremenim izvještavanjem dao značajan doprinos u afirmaciji Republike Srpske, njenih stavova i vrijednosti, te zaslužio povjerenje građana, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

“Želim vam mnogo uspjeha u daljem radu i da nastavite da radite u najboljem interesu građana i javnosti”, naveo je Dodik u čestitki, izrazivši zahvalnost svim zaposlenim u RTRS na zalaganju i trudu koji pružaju u svim izazovnim situacijama, pa tako i u protekloj godini kada se cijeli svijet suočava sa panedemijom virusa korona.

Sutra se navršava 29 godina postojanja RTRS. Televizija Republike Srpske počela je s radom 19. aprila 1992. godine.

Cvijanović: Nemjerljiv doprinos RTRS-a afirmaciji Srpske

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku povodom 29 godina rada Radio-televizije Republike Srpske, ističući da ovaj javni servis bogatim i raznovrsnim programskim sadržajima i profesionalnim izvještavanjem o različitim temama daje nemjerljiv doprinos afirmaciji Srpske i njenih građana.
Cvijanovićeva je istakla u čestitki rukovodstvu, uredništvu, novinarima i svim zaposlenima u ovoj medijskoj kući da Televizija Republike Srpske, sa osnovnim zadatkom da informiše i obrazuje, predstavlja instituciju od nacionalnog značaja.

“Sveobuhvatnim, pravovremenim i tačnim izvještavanjem u vrijeme epidemije izazvane virusom korona, kao i realizacijom nastave na daljinu putem televizijskog prenosa, Televizija Republike Srpske je odgovorila zadatku, pokazala je ozbiljnost, kompetenciju i profesionalizam”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je zahvalila novinarima i medijskim radnicima Televizije Republike Srpske na njihovom požrtvovanom radu u otežanim uslovima, te blagovremenom i vjerodostojnom izvještavanju o svim aspektima zdravstvene krize, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

“U uvjerenju da ćete uspješno odgovoriti na sve izazove koji se nalaze pred vama, kao i održati dostignuti nivo profesionalizma i korak sa tehnološkim dostignućima, srdačno vas pozdravljam”, navodi Cvijanovićeva u čestitki.

Višković: RTRS izrasla u kredibilan javni servis

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković naveo je u čestitki povodom 29 godina postojanja i rada Radio-televiziji Republike Srpske da je ova medijska kuća izrasla u kredibilan javni servis koji autentično, pravovremeno i istinito informiše građane Srpske.
“U proteklih 29 godina, Radio-televizija Republike Srpske izarasla je u kredibilan, savremeno opremljeni javni servis koji ispunjava svoju osnovnu ulogu – da autentično, pravovremeno i istinito informiše građane Republike Srpske”, navedeno je u čestitki rukovodstvu, uredništvu, novinarima i svim zaposlenima u RTRS-u.

Višković je podsjetio da se Radio-televizija Republike Srpske razvijala zajedno sa Republikom, dijeleći sva njena iskušenja i izazove, saopšteno je Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

“U svoje ime i u ime Vlade Republike Srpske, želio bih da Vam nasrdačnije čestitam 29. godišnjicu od osnivanja Radio-televizije Republike Srpske”, istakao je Višković u čestitki.

​Srna / Glas Srpske