Pravo na regresirani dizel ima 8.891 korisnik :: Semberija INFO ::

 

Pravo na regresirani dizel ima 8.891 korisnik


BANjALUKA - Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske danas je obavila drugi obračun za korisnike regresiranog dizela za ovu godinu prema kome su se na spisku našla dodatna 1.424 korisnika.

Uz ranijih 7.467 u prvom obračunu, u sistemu Agencije za 2021. godinu evidentiran je ukupno 8.891 korisnik koji ima pravo na regresirani dizel.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske saopšteno je da će, prema sadašnjim projekcijama, za regresirani dizel u ovoj godini biti isplaćeno 4,27 miliona KM, odnosno biće odobreno 8,55 miliona litara ovog goriva za proljećne i jesenje sjetvene radove.

Rok za ažuriranje podataka u Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF), na osnovu kojih poljoprivrednici stiču pravo na regresirani dizel, je 15. maj, a Agencija za agrarna plaćanja će u skladu s tim obavljati dodatne dopune spiska korisnika.

Poljoprivrednici regresirani dizel po cijeni nižoj za 0,50 KM od maloprodajne preuzimaju od 31. marta do 31. oktobra, a odobrava se 100 litara po hektaru.

Srna / Glas Srpske