MENADžMENT OC "JAHORINA" PREUZIMA UPRAVLjANjE TURISTIČKIM KOMPLEKSOM ANDRIĆGRAD :: Semberija INFO ::

 

MENADžMENT OC "JAHORINA" PREUZIMA UPRAVLjANjE TURISTIČKIM KOMPLEKSOM ANDRIĆGRAD


Foto: RTRS
Menadžment Olimpijskog centra "Jahorina" preuzima upravljanje turističkim kompleksom Andrićgrad u Višegradu, saopšteno je iz ovog centra.

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić rekao je da im je cilj da od Jahorine, preko Tare, do Zlatibora naprave jednu turističku regiju, a da Andrićgrad i Mećavnik budu vezivni faktori.

- Plan je da ljudi koji zimuju sedam dana na Zlatiboru, Tari ili Jahorini, dva dana provedu u Andrićgradu. Takođe, imamo zajedničku ideju sa opštinom Bajina Bašta da pokrenemo realizaciju projekta Gondola od Perućca do Mitrovca i da na taj način zaokružimo čaroban prsten oko Drine - gondolom do Perućca, pa brodom do Andićgrada - naveo je Ljevnaić.

Prema njegovim riječima, kada je menadžment krenuo da priprema projekat razvoja Gornjodrinske regije, pronašao je veliki broj mogućnosti za razvoj, pa su sada u fazi planiranja i analize.

- Zaključio sam da se u vrijeme stare Jugoslavije, u ovaj predio sadašnje Republike Srpske i Srbije jako malo ulagalo. To za nas sada predstavlja najveću prednost, jer raspolažemo netaknutim prelijepim prirodnim blagom, sa ogromnim potencijalom za razvoj. Kao što sam vjerovao u Jahorinu, tako vjerujem da ćemo i od ove regije napraviti najveću turističku atrakciju u Evropi - poručio je Ljevnaić.

On je dodao da to nije jedini projekat izvan područja Jahorine, te da im je usvojena i inicijativa da bude izgrađen ski-centar "Igrišta" kod Vlasenice.

- Moj tim je još prije godinu dana napravio razvojni projekat ski-centra "Igrišta", detaljno razrađen po fazama i investicijama, a Vlada Republike Srpske je usvojila taj projekat. Na Skupštini akcionara smo formirali Poslovnu jedinicu Igrišta i sada predano radimo na pripremi investicija. Realizovanjem ovih projekata napravićemo novu dimenziju u razvoju skijaškog sporta - kaže Ljevnaić.

On navodi da na Igrištima očekuju turiste iz cijele istočne BiH i zapadne Srbije, a simbolično je jer su u blizini rijeke Drine, koja je do sada simbolizovala granicu, a nakon realizacije investicija u Andrićgradu i na Igrištima biće simbol spajanja i razvoja.
 
(SRNA)