Više od 60 policajaca Policijske uprave Bijeljina daće krv :: Semberija INFO ::

 

Više od 60 policajaca Policijske uprave Bijeljina daće krv


Više od 60 policajaca Policijske uprave Bijeljina, povodom obilježavanja Dana policije Republike Srpske, danas i sutra daće krv u Službi za transfuzijsku medicinu.
 
Načelnik Službe za transfuzijsku medicinu Bijeljina primarijus doktor Snežana Gegić rekla je novinarima da ova služba ima dugogodišnju saradnju sa bijeljinskim policajcima, koji im pomažu i u vanrednim okolnostima.
 
,,Bijeljinski policajci dolaze da daju krv i bez organizovanih akcija. Ne mogu da zaboravim ni protekli rat u kojem su dali veliki doprinos ovoj službi, u svakom momentu smo imali krv za ranjene i spasili smo desetine života'', navela je Gegićeva.
 
Ona je istakla da je Služba za transfuzijsku medicinu Bijeljina, kojoj gravitira veliko područje, dostigla da četiri odsto stanovništva daje krv, te da ovakvu statistiku ima samo Vojvodina u Srbiji.
 
,,Mi zadovoljimo potrebe bijeljinske Bolnice, Bolnice Zvornik, te pomažemo sve druge bolnice i dajemo krv tamo gdje je najpotrebnije. Svi naši najteži pacijenti liječe se u Kliničkom centru Banjaluka, gdje takođe šaljemo krv i krvne komponente. Mi uputimo više od 60 odsto uzete krvi i napravljenih komponenata krvi ostalim službama, a najviše u KC Banjaluka'', naglasila je Gegićeva i zahvalila bijeljinskim policajcima na velikoj požrtvovanosti.
 
Portparol Policijske uprave Bijeljina Aleksandra Marić dodala je da u Upravi rade i policajci koji su više od 50 puta dali krv.
 
,,Pri PU Bijeljina imamo Aktiv dobrovoljnih davalaca koji ima oko stotinu aktivnih članova. Inače, ovakve akcije organizujemo dva puta godišnje, ali i sami policajci posjećuju Službu svakodnevno'', kaže Marićeva.
 
Policajac Radomir Milošević rekao je da su se njegove kolege i on uvijek odazivali ovom humanom činu, te da on daje krv osamnaesti put.
 
,,Dobrovoljni sam davalac od 1992. godine i dolaziću ovdje dok god mi to zdravlje bude dozvoljavalo'', naveo je Milošević.
 
Semberske novine/Semberija info/A.Ljubojević