ISTEKAO ROK ZA UPLATU DRUGE RATE POREZA NA NEPOKRETNOSTI :: Semberija INFO ::

 

ISTEKAO ROK ZA UPLATU DRUGE RATE POREZA NA NEPOKRETNOSTI


Poreska uprava Republike Srpske poziva sve poreske obveznike poreza na nepokretnosti da izmire drugu ratu svoje obaveze po poreskom računu za 2020. godinu, kao i eventualno još uvijek neizmirene iznose po osnovu poreza na nepokretnosti iz prethodnih godina.
 
Naime, propisani rok za uplatu druge rate do kompletnog iznosa je najkasnije do 31. decembra 2020. godine. S tim u vezi, naglašavamo da će svim vlasnicima nepokretnosti u Republici Srpskoj koji nisu platili dospjele obaveze poreza na nepokretnosti, iznos biti uvećan za troškove postupka prinudne naplate i kamate. Takođe, Poreska uprava RS će intenzivirati aktivnosti na prinudnoj naplati ovog prihoda lokalnih zajednica, koristeći sve zakonski raspoložive mjere, od blokada računa, pljenidbe pokretne imovine do upisa hipoteka na nepokretnu imovinu, kao krajnje mjere naplate ove poreske obaveze.
 
Cilj Poreske uprave RS nije samo kažnjavanje poreskih obveznika i provođenje postupaka prinudne naplate, te iz tog razloga podsjećamo poreske obveznike poreza na nepokretnosti da izmire svoje eventualne obaveze.
 
Pored toga, Poreska uprava Republike Srpske poziva i sve one koji još uvijek nisu prijavili svoju nepokretnu imovinu, da to učine odmah, jer će neprijavljene nepokretnosti koje identifikuje Poreska uprava biti prijavljene po službenoj dužnosti, a vlasnicima uručeni poreski računi sa obračunatim kamatama i novčanom kaznom u iznosu od 500 KM do 1.500 KM za fizička lica, te od 1.000 KM do 3.000 KM za pravna lica, po neprijavljenoj nepokretnosti'', upozoravaju, u saopštenju za javnost, iz Poreske uprave – Područni centar Bijeljina.