DOBOJ DOBIO NOVI SKUPŠTINSKI SAZIV; JERINIĆ POLOŽIO ZAKLETVU :: Semberija INFO ::

 

DOBOJ DOBIO NOVI SKUPŠTINSKI SAZIV; JERINIĆ POLOŽIO ZAKLETVU


U Doboju je konstituisan novi saziv gradske Skupštine. Grad je nakon ponovljenih izbora dobio novo skupštinsko rukovodstvo, a svečanu zakletvu položio je i novoizabrani gradonačelnik Boris Jerinić.
Čeka nas mnogo posla, kaže, od danas i zvanično, gradonačelnik Boris Jerinić.

- U naredne četiri godine planiramo da zaštitimo grad od poplava, završimo bolnicu i sportsku dvoranu, započnemo gradnju novog administrativnog centra - navodi Jerinić.

To su, kaže, samo neki od važnih projekata.

- Nećemo odustati od podrške mladim bračnim parovima, želimo da mladost ostane u gradu Doboju i to će biti obaveze i mene kao gradonačelnika i cijele gradske administracije. Tu je još niz projekata vezanih i za ruralne dijelove -  rekao je Jerinić.

Široka skupštinska podrška biće vjetar u leđa izvršnoj vlasti. Podržaće, kažu, sve dobre projekte za grad.

- Naš cilj u budućnosti biće da budemo podrška Gradskoj upravi, da što prije izaberemo načelnike i da nam investitori ne odlaze - istakao je predsjednik Skupštine grada Doboja Sevlid Hurtić.

U skupštinske klupe sjelo je 16 odbornika SNSD-a. Po tri odbornika imaju DEMOS, Prva SDS i Koalicija "Doboj u srcu", po dva odbornika SP, DNS i koalicija SDP - HS BiH, dok su po jedan mandat osvojili SDA, NDP i PDP. Opoziciono djelovanje najavili su DNS i po jedan odbornik SP-a i PDP-a.

- Radiću punom parom i djelovaću kao i u ranijem sazivu predlagački, predlagaćemo sve ono što dolazi iz naše baze, a to su naši građani - rekla je odbornik PDP-a Olivera Nedić.

Ponavljanje izbora u Doboju, kažu nadležni, nanijelo je gradu indirektni štetu, zbog čega će Skupština raditi ubrzano kako bi se nastavilo sa realizacijom projekata. Već za iduću sedmicu najavljeno je održavanje prve redovne sjednice skupštine.

(RTRS)