Šeranić: Srpska kreće u sljedeću fazu borbe protiv korone :: Semberija INFO ::

 

Šeranić: Srpska kreće u sljedeću fazu borbe protiv korone


BANjALUKA- Kada govorimo o nastavku vakcinacije u Republici Srpskoj ulazimo u sljedeću fazu, a to su lica starija od 65 godina. Svi oni od danas mogu da se prijave svojim doktorima porodične medicine, naglasio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić gostujući u Jutarnjem programu RTRS-a.

- Prva kategorija će biti lica starija od 85 godina, potom kategorija od 75 do 85 godina, a onda i lica od 65 do 75 godina. Paralelno sa tim Institut za javno zdravstvo Republike Srpske radi na vakcinaciji roditelja djece sa posebnim potrebama - poručio je Šeranić.

On je dodao da i privatne ambulante takođe mogu da dostave spiskove i da će njihovi korisnici usluga isto biti vakcinisani kao i svi ostali, po kategorijama.

- Vakcinacija je besplatna, a Republika Srpska je kontinuirano obezbijedila dovoljne količine vakcine - poručio je Šeranić.

Za vakcinaciju će biti dostupni i mobilni timovi.

- Oni će biti tamo gdje građani nisu u mogućnosti da pristupe. Svaka doza sadrži pet vakcina, pa kada krene mobilni tim, može se vakcinisati pet građana po dozi i molim sve građane za strpljenje - pojasnio je Šeranić.

​Glas Srpske