Gradonačelnik Mićić: Autoput bi pet kilometara bio udaljen od centra grada :: Semberija INFO ::

 

Gradonačelnik Mićić: Autoput bi pet kilometara bio udaljen od centra grada


U cilju iznalaženja najprihvatljivijeg rješenja trase budućeg auto–puta koji bi od Rače, pored Bijeljine, prolazio za Brčko, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je sastanak sa predsjednicima savjeta gradskih i seoskih mjesnih zajednica, sa predstavnicima Direkcije za izgradnju grada, načelnicima odjeljenja za urbanizam u stambeno–komunalne poslove.



„Ove aktivnosti vodimo kako bismo ispoštovali zahtjeve Vlade RS, resornog ministarstva, zahtjeve Republike Srbije, te da bismo na najbolji način uskladili to rješenje sa interesima i potrebama našeg grada. Dobili smo negativno mišljenje za postojeću trasu auto–puta koja je odranije bila planirana prostorno–planskom dokumentacijom. Ta trasa je išla južnom, odnosno jugoistočnom stranom, kraj Drine, ka Rači. Vlada RS i resorno ministarstvo insistiraju na tome da trasa auto–puta ide sjevernom stranom i da poveže Brčko i Raču. To rješenje bi podrazumijevalo i priključak za Pavlovića  most“.

 Gradonačelnik Mićić je istakaa da bi eventualna trasa auto–puta, sjeverno,  pored rijeke Save, bila neprihvatljiva za grad Bijeljina, jer bi grad bio puno udaljen i od priključaka na auto–put u Rači, odnosno u Brčkom.



„Ponudili smo treću varijantu, jedno srednje rješenje, prihvatljivo za grad Bijeljina, koje ne bi ugrožavalo postojeće privatne i privredne objekte. Ova trasa bi za šesnaest kilometara bila kraća od prvobitno planirane trase auto–puta. Ovo rješenje podrazumijeva izmjenu Prostornog plana Bijeljine i RS. Želimo da auto–put bude udaljen oko pet kilometara od grada. Od Rače, auto–put bi išao najkraćom putanjom do Bijeljine, a petlja bi se gradila nedaleko od Industrijske zone 4. Najkraćim putem trasa bi dalje išla ka Brčkom. Ova varijanta bi zadovoljila sve saobraćajne zahtjeve grada Bijeljina. Gradska zaobilaznica bi bila povezana petljom  na auto–put, a zaobilaznicom su već spojeni pravci za Ugljevik i Zvornik“, istakao je Mićić, naglasivši da se već konsultovao i sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom i premijerom RS  Radovanom Viškovićem, nudeći jedno od najprihvatljivijih i najisplativijih rješenja za Bijeljinu. Sa ovim rješenjem saglasni su i predstavnici gradskih i seoskih mjesnih zajednica.

Semberske novine/Lj.Ljubojević
Foto: B.Milošević