Šarović: Teško će SDS i SNSD biti zajendo u Savjetu ministara BiH :: Semberija INFO ::

 

Šarović: Teško će SDS i SNSD biti zajendo u Savjetu ministara BiH


Фото: БНТВ
SDS je prihvatio da razgovara sa SNSD o formiranju Savjeta ministara, ali je teško zamislivo da se SDS sa SNSD-om nađe u istom sazivu Savjeta ministara, kaže visoki funkcioner SDS-a i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Mirko Šarović.

Šarović je gostujući u emisiji Puls BN TV rekao da je za SDS neprihvatljivo da se dogovori svedu na puku matematiku i to kome bi koje ministarstvo trebalo da pripadne.
 
"SNSD misli da se naši razgovori mogu svesti na puku podjelu pozicija, dok to SDS gleda drugačije. SDS-u nije bitna podjela resora u Savjetu ministara već otvaranje krupnih tema koje su bitne za cijelu Republiku Srpsku i kompletno društvo, a zavise od onih koji obavljaju vlast u Srpskoj".
 
Koalicija SNSD - SDS više bi odgovarala SNSD-u , tvrdi Šarović i napominje da je pred Dodikom velika odluka o putu BiH ka NATO-u.
 
"Ako Dodik treba da popije tu gorku pilulu on želi da je podijeli sa SDS-om. Sa moje tačke gledišta to je neprihvatljivo i mi imamo jasan stav kada je u pitanju NATO", kazao je Šarović.

BNTV