Od korona virusa u Srpskoj preminulo sedam osoba, 75 novozaraženih :: Semberija INFO ::

 

Od korona virusa u Srpskoj preminulo sedam osoba, 75 novozaraženih


BANjALUKA - Na korona virus pozitivno je još 75 građana u Srpskoj, od 481 koliko ih je testirano u posljednja 24 sata, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

Radi se o 41 muške i 34 ženske novozaražene osobe, od kojih je 11 mlađe, 49 srednje i 15 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 22 osobe su iz Banjaluke, sedam iz Gradiške, šest iz Kozarske Dubice, pet iz Trebinja, četiri iz Višegrada, po tri iz Gacka, Pala, Prijedora i Prnjavora, po dvije iz Bijeljine, Zvornika, Laktaša, Mrkonjić Grada i Novog Goražda i po jedna iz Bratunca, Vlasenice, Kneževa, Kotor Varoša, Nevesinja, Novog Grada, Sokoca, Čelinca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o četiri muškarca i tri žene, starije životne dobi iz Trebinja (tri osobe), Nevesinja, Gradiške, Prijedora i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 40.960 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 2.113 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 28.005 osoba, a testirano je ukupno 188.036 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 556, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 196, a u opštim bolnicama 360  .

 U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.095 osoba, a nadzor je završen kod 131.362 osobe.​Glas Srpske