CVIJANOVIĆEVA UPUTILA NOVOGODIŠNjU ČESTITKU: U 2021. da prevaziđemo pandemiju i izazove koji se nađu na putu :: Semberija INFO ::

 

CVIJANOVIĆEVA UPUTILA NOVOGODIŠNjU ČESTITKU: U 2021. da prevaziđemo pandemiju i izazove koji se nađu na putu


Фото - Српска инфо
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je svim građanima Srpske Novu godinu, božićne praznike svima koji proslavljaju i Dan Republike sa željom da naredna, 2021. bude godina u kojoj će uspješno biti prevaziđena kriza izazvana pandemijom, kao i svi drugi izazovi koji se nađu na putu.

U vrijeme kada ispraćamo staru i dočekujemo novu, 2021. godinu, potrebno je da se osvrnemo na nekoliko stvari koje su važne, kako za Republiku Srpsku, tako i za nas pojedinačno. Ispraćamo godinu koja je bila izuzetno teška i izazovna. Susreli smo se sa problemom koji je iz korijena promijenio naše živote i funkcionisanje društva.

Pandemija, kao globalni problem, natjerala je i nas, kao i sve druge, da redefinišemo prioriete i da prvenstveno usmjerimo pažnju i napore na zaštitu ljudskih života i javnog zdravlja, kao i na očuvanje naše privrede”, istakla je predsjednik Republike.

Ona je naglasila da je i ova kriza, osim što je donijela brojne teškoće, istovremeno iznjedrila i heroje ovog doba, medicinske radnike, na koje svi mi, kao društvo, možemo biti ponosni.

Nažalost, dodala je Cvijanovićeva, na samom izmaku, ovu godinu obilježili su i zemljotresi koji su donijeli dodatne probleme.

– Ali treba reći da su, i u ovako teškoj godini i složenim okolnostima, institucije Republike Srpske i naši građani pokazali da su sposobni da se suoče sa ovim problemima i da smo u stanju da očuvamo stabilnost i funkcionalnost Republike, kako na političkom, tako i na ekonomsko-finansijskom planu – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je Vlada Republike Srpske usmjerila ogromna sredstva u zdravstveni sektor da bi se što uspješnije borio za očuvanje ljudskih života.

– Ogromna sredstva su izdvojena i za podršku privredi kako bismo očuvali radna mjesta onih koji su zaposleni u privatnom sektoru i obezbijedili sigurnost njihovih porodica. Iako su, usljed pandemije, prioriteti promijenjeni, nismo odustali od važnih infrastrukturnih i komunalnih projekata i nastavili smo ih realizovati širom Republike Srpske. To, ustvari, znači da smo nastavili da se krećemo naprijed, možda ne željenom dinamikom, ali nismo ni stali, niti odustali od naših ciljeva – naglasila je Cvijanovićeva u novogodišnjoj čestitki.

Ona je istakla da institucije Srpske i predstojeću, 2021. godinu, dočekuju spremni da se bore i sa pandemijom i sa drugim izazovima, i da zajednički gradimo bolju, uspješniju i razvijeniju Republiku Srpsku.

– Zato je neophodno da očuvamo stabilnost institucija jer su one jedina garancija da ćemo obezbijediti sigurnost, ekonomski razvoj i mogućnost da budemo svoji na svome. Neophodno je da očuvamo njihovu sposobnost da odgovore potrebama naših građana. U vremenu koje je pred nama, važno je i da očuvamo naše zajedništvo, socijalnu koheziju i da obratimo dodatnu pažnju na one među nama kojima je potrebna pomoć i podrška – naglasila je Cvijanovićeva.

On je navela da vjeruje u bolju budućnost i da ne postoji prepreka koju ne možemo savladiti ako smo složni i ujedinjeni uprkos našim i različitim političkim mišljenjima i poteškoćama na koje nailazimo na našem razvojnom putu.

– Poštovani građani Republike Srpske, u predstojećoj godini Vam želim dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, i uspjeh na profesionalnom i svakom drugom planu – poručila je predsjednik Srpske u čestitki povodom Nove godine, božićnih praznika i Dana Republike.

​Srpska info / Info Bijeljina