Trivić: Odgovornim ponašanjem pomoći učenicima i nastavnicima :: Semberija INFO ::

 

Trivić: Odgovornim ponašanjem pomoći učenicima i nastavnicima


Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić poručila je da se Srpska nalazi u veoma složenim okolnostima izazvanim pandemijom virusa korona, zbog čega je važno da građani odgovornim ponašanjem pomognu rukovodstvu škola, učenicima i nastavnicima da se nastavni proces u narednom periodu uspješno odvija u školskim učionicama. 
 
"Nastava na daljinu nije najbolje rješenje, ali od nas zavisi da li će učenici ovu školsku godinu pohađati u učionicama u kojima stiču najbolja znanja", rekla je Trivićeva. 
 
Ona je pozvala građane da nose maske, drže distancu i budu strpljivi i revnosni kao nastavnici i učenici, a sve s ciljem da škole ostanu bezbjedne za djecu Republike Srpske. 
 
Trivićeva je rekla za RTRS da je zadovoljna poštovanjem preventivnih epidemioloških mjera u osnovnim i srednjim školama, te je zahvalna prosvjetnim radnicima, učenicima i roditeljima.
 
"Škole se redovno dezinfikuju, a učenici i nastavnici nose maske, drže distancu i redovno peru ruke", istakla je Trivićeva, koja je i član Republičkog štaba za vanredne situacije.