OŠTETIO BUDžET RS ZA 3,5 MILIONA MARAKA Kako je direktor iz Dervente “hvatao krivine” :: Semberija INFO ::

 

OŠTETIO BUDžET RS ZA 3,5 MILIONA MARAKA Kako je direktor iz Dervente “hvatao krivine”


Policija u Doboju podnijela je krivičnu prijavu protiv generalnog direktora firme “Unis“ iz Dervente Mileta Georgievskog, zbog sumnje da je oštetio budžet Republike Srpske i vanbudžetske fondove za 3.574.617,39 KM.
Iz policije su naveli da postoji sumnja da je Georgievski od početka januara 2014. do kraja decembra 2015. prekršilo zakon i pravila poslovanja u odnosu na raspolaganje, korištenje i upravljanje imovinom, te izbjegao poslovanje preko blokiranih žiro-računa po rješenjima Poreske uprave RS o prinudnoj naplati.

On je usmjeravao uplate gotovog novca na blagajnu, te odobrio njihovo korištenje u druge svrhe, a ne za plaćanje prioritetnih poreskih obaveza, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj uz navođenje inicijala prijavljenog.
Takođe, za isplaćene neto plate u toku 2014. i 2015. godine, izbjegao je da prijavi poreske obaveze i plaćanje preko blokiranih žiro-računa, te je određena plaćanja vršio putem ugovora o asignaciji s drugim privrednim društvima.

Navedenim radnjama on je, navode u policiji, prouzrokovao nesposobnost preduzeća da pravovremeno plaća dospjele poreske obaveze.

SrpskaInfo