Na području Policijske uprave Bijeljina provedena akcija „Odnos vozač-pješak“ :: Semberija INFO ::

 

Na području Policijske uprave Bijeljina provedena akcija „Odnos vozač-pješak“


U  cilju prevencije saobraćajnih nezgoda sa pješacima školskog uzrasta, Policijska Uprava Bijeljina u periodu od 21.01. do 25.01.2019.godine,  organizovala i sprovela pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu „odnosa vozač-pješak“ u zonama osnovnih i srednjih škola, a akcija je sprovedena u prvoj sedmici početka drugog polugodišta školske 2018/2019 godine.
 
Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina u toku akcije  u zonama škola sankcionisali su 140 učesnika u saobraćaju od čega 135 vozača po osnovu ugrožavanja pješaka i pet pješaka zbog kršenja saobraćajnih propisa.
 
Podsjećamo da je sa početkom školskih aktivnosti, povećano prisustvo policijskih službenika u blizini obrazovnih ustanova kao i na putnim pravcima kojima se kreće  veći broj školske djece, a sve u cilju poboljšanja opšteg nivoa bezbjednosti u saobraćaju, a posebno bezbjednosti djece koji samostalno učestvuju u saobraćaju.
 
Policijska uprava Bijeljina ovom prilikom apeluje, na  sve učesnike u saobraćaju naročito na  vozače, da u toku školske godine obrate veću pažnju na brzinu kretanja motornih vozila u blizini  škola.

Izvor: Policijska uprava Bijeljina
Foto: NTV Arena