DOGOVORENA POMOĆ REPUBLIČKIH INSTITUCIJA ZA REKONSTRUKCIJU VIŠEGRADSKE BANjE (FOTO) :: Semberija INFO ::

 

DOGOVORENA POMOĆ REPUBLIČKIH INSTITUCIJA ZA REKONSTRUKCIJU VIŠEGRADSKE BANjE (FOTO)


Foto: Srna
Značajna ulaganja republičkih institucija u Višegrad. To je dogovoreno na sastanku predsjednice Željke Cvijanović i srpskog člana Predsjedništa BiH sa opštinskim rukvodstvom. Među nekoliko značajnih projekata, najavljena je i pomoć u rekonstrukciji Višegradske banje.

I do sada je u Višegradu mnogo urađeno zajedničkim snagama republičke i lokalne vlasti. Sada su izvjesni i novi projekti.

- Dogovorili smo se da institucije Republike Srpske podrže rekonstrukciju hotela u Višegradskoj banji u iznosu od 3.000.000 maraka što ćemo uraditi u narednom periodu. Mislimo da jednom sinergijom koja postoji između lokalnih i republičkih vlasti da je to najbolje za svaku lokalnu zajednicu - rekao je Dodik.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da očekuje brzi završetak svih do sad započetih projkekata.

- Nadam se da ćemo sve započete projekte, a pogotovo one za koje smo imali podršku Vlade Srpske, uskoro završiti. Radi se o projetima kanalizacione i vodovodne mreže koje privodimo kraju, a tu je i projekat pomoćnog stadiona i velikog dječijeg igrališta - naveo je on.

Najavljeno je rješavanje statusa Andrićgrada.

- U fazi rješavanja je i status Andrićgrada nad kojim bi nadležnost i upravljanje preuzela republika i opština - naglasio je Dodik.



Da je SNSD u Višegradu osmislio politiku koja je u interesu građana, i razvoja ove opštine, istaknuto je na sastanku lidera SNSD-a Milorada Dodika i potpredsjednice stranke Željke Cvijanović, sa kandidatima SNSD-a za predstojeće izbore.

- Naša lista je najbolja u ovom gradu to je nesumnjivo. Naša ponuda je najbolja i mi želimo upravo kroz ove izbore da pokažemo odgovornost za dalju sudbinu i razvoj ovog predivnog grada i budemo dio dobrih budućih rješenja za sam grad - poričio je Dodik.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD Višegrad pero Petrović istakao je da će Višegrad u narednom periodu još više razvijati.

- Veoma značajna podrška kao i sve do sada i nadamo se da će Višegrad u narednom periodu da se razvija još više i još brže - rekao je Petrović.

A tome bi, istaknuto je, kao i posljednjih godina, trebalo da doprinese kompaktna saradnja lokalnog nivoa i republičke vlasti.
 
(RTRS)