Adamović: Prolongirati uvođenje elektronskih dnevnika :: Semberija INFO ::

 

Adamović: Prolongirati uvođenje elektronskih dnevnika


U cilju rasterećenja nastavnog osoblja koje trenutno radi u otežanim uslovima, smatramo da bi se projekat uvođenje elektronskog dnevnika u škole trebao odgoditi za vrijeme trajana epidemiloških mjera, kaže Vesna Adamović, predsjednica Aktiva žena SDS.
 
Adamović pojašnjava da nastavnici zbog epidemioloških mjera imaju brojne obaveze, koje zahtijevaju dodatno vrijeme i energiju i da bi im uvođenje elektronskih dnevnika u ovakvim uslovima umjesto olakšanja, otežalo posao.
 
„Kontakt sa roditeljima je sveden na društvene mreže, prepiska sa svakim roditeljem  ponaosob takođe zahtijeva vrijeme. Time prosvjetni radnici nose mnogo širi teret i više su opterećeni nego  uobičajeno. Popunjavanje elektronskog dnevnika oduzima dodatno vrijeme koje bi nastavni kadar koristio za planiranje i pripremanje nastavnog procesa“, navela je Adamović.
 
Ona je pojasnila da SDS smatra da će uvođenje elektronskog dnevnika unaprijediti nastavni proces, ali da taj projekat treba biti nastavljen kada se za to steknu normalni uslovi.
 
 SDS - Sektor za politiku i medije