Vučić: Sačuvaćemo respiratore za ljude iz Republike Srpske :: Semberija INFO ::

 

Vučić: Sačuvaćemo respiratore za ljude iz Republike Srpske


BEOGRAD – Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, rekao je da Srbija sada neće da pokazuje evropsku, već srpsku solidarnost, odnosno da će Srbija pomoći Republici Srpskoj kada je u pitanju borba sa virusom korona.

"Naravno da ćemo jedan deo tereta u izvozu robe, a kada dođe do teških slučajeva, morati i mi da preduzmemo. Moraćemo i respiratore da sačuvamo za ljude iz RS", rekao je Vučić.

On je dodao da to za nas nije laka stvar, ali da ne smemo prema svom narodu da se ponašamo onako kako se drugi prema nama ponašaju.

"Predaja nije opcija, predaja nikada nije bila opcija, i neće biti opcija za Srbiju. Borićemo se i pobedićemo", zaključio je predsjednik Srbije.

Vučić je izjavio da je na teritoriji cijele države proglašeno vanredno stanje zbog virusa korona, a od sutra nema škole.

"Obaveštavam vas da smo doneli odluku o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji cele Srbije. Dakle od ovog sekunda imamo vanredno stanje", rekao je Vučić tokom obraćanja nakon sastanka Kriznog štaba posvećenom oboljenju od virusa korona i posljedica koje je izazvao po privredu.

Odluku o proglašenju donijeli su predsjednici Srbije, Narodne skupštine i Vlade Srbije.

"To odluku o vanrednom stanju nismo doneli lako. Danas je verovatno najgori dan u Evropi nakon Drugog svetskog rata", rekao je Vučić.

Nezavisne novine / Info Bijeljina