SRBIJA: BEZ PUBLIKE NA FUDBALSKIM MEČEVIMA :: Semberija INFO ::

 

SRBIJA: BEZ PUBLIKE NA FUDBALSKIM MEČEVIMA


Vlada Srbije donijeće danas odluku da se fudbalske utakmice u zemlji igraju bez prisustva publike, najavila je premijerka Ana Brnabić.

– Moja molba i u konsultaciji s stručnjacima je bila da, ipak, ne dozvolimo publiku na fudbalskim utakmicama. Svi su se složili i danas ćemo na sjednici vlade donijeti odluku da zabranjujemo publiku na fudbalskim utakmicama – rekla je Brnabić.

Premijerka je rekla da je stav stručnjaka da je to više psihološko važno, nego što ima nekog stručnog opravdanja, budući da su fudbalske utakmice manifestacije na otvorenom, ali će, kaže, vlada, ipak doneti odluku o utakmicama bez publike.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić pozvao je sve u sistemu sporta na odgovorno ponašanje kako bi se sportisti i sportski radnici zaštitili od koronavirusa.

– Zajednička poruka je odgovorno ponašanje u sistemu sporta, svako od nas u svom sistemu ima snažan uticaj na sportiste i sportske radnike. Zajedno želimo da pošaljemo snažnu poruku jedinstva i solidarnosti. Nema mjesta panici, ali važno je da se pridržavamo svih mjera Vlade Srbije. Da svi zajedno budemo tim, da šaljemo odgovorne i savjesne poruke – rekao je ministar Udovičić .

Inače Crvena zvezda je bila planirala da proslavi 75. rođendan a nakon ove odluke tribine svih stadiona će da budu prazne, kako bi se spriječilo širenje.