ANALIZE U JAPANU POTVRDILE, DVOJE SRBA ZARAŽENO VIRUSOM KORONA :: Semberija INFO ::

 

ANALIZE U JAPANU POTVRDILE, DVOJE SRBA ZARAŽENO VIRUSOM KORONA


Dva državljana Srbije, članovi posade na brodu “Dajmond Princes”, zaraženi su virosm korona, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić je za Tanjug rekao da su danas iz Ministarstva inostranih poslova Japana obavješteni da je dvoje od preostalih jedanaest državljana Srbije, članova posade na brodu “Dajmond Princes”, koji je bio u karantinu u luci Jokohama u Japanu, testirano pozitivno na virus korona.
To su S.O. (29) i M.T. (30).
 
MIP radi na tome da dobije informaciju kada će biti iskrcani i u koju bolnicu će biti smješteni, rekao je Dačić.

– Ambasada Srbije u Japanu je u stalnom kontaktu sa njima, svi naši državljani na ovom brodu imaju brojeve telefona naše ambasade u Japanu, kao i broj mobilnog telefona koje mogu da pozovu 24 časa, a ukazano im je i to da ukoliko budu smješteni u bolnicu potrebno je da traže da kontaktiraju ambasadu – rekao je Dačić.

On je rekao da je posljednja grupa putnika, koji su testirani pozitivno na virus, smještena u novootvorenu bolnicu oko 300 kilometara udaljenu od Tokija, u blizini Nagoje, gdje postoji internet veza, tako da postoji mogućnost da i dvoje srpskih državljana bude smješteno u tu bolnicu, ukoliko bude bilo kapaciteta.

Na brodu koji je bio u karantinu u Japanu, nalazilo se 3.700 putnika, od kojih 14 državljana Srbije, a među njima 12 članova posade.

U Srbiju su se vratila dva putnika, kao i jedan član posade.

(Tanjug)