Vanredna situacija u Crnoj Travi; alarmantno na Pešteru: Pronađeno telo muškarca u zavejanom automobilu :: Semberija INFO ::

 

Vanredna situacija u Crnoj Travi; alarmantno na Pešteru: Pronađeno telo muškarca u zavejanom automobilu


Фото: Танјуг
Opština Crna Trava proglasila je vanrednu situaciju na celoj svojoj teritoriji, javila je danas RTS.

Svi putevi su zavejani, kaže za RTS predsednik opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević.

Sneg praćen jakim vetrom od juče ujutro ne prestaje da pada, visina snežnog pokrivača je prešla metar, a nanosi su negde i znatno veći.

RTS prenosi da informacije o stanju uglavnom samih i starih u udaljenim mahalama otežava to što je mobilna mreža 063 u prekidu.

Struje za sada ima, ali iz ove opštine apeluju da se bez preke potrebe ne kreće na put dok vetar ne prestane i putevi se ne očiste.

Okovana snegom je i Vlasina, javili su RTS gledaoci koji kažu da od nanosa i vetra ni vrata ne mogu da otvore.

Problema imaju planinski delovi svih opština Jablaničkog okruga.

Kako su rekli stanovinici, već treći dan bez struje je selo Obražde u opštini Bojnik.

Zbog jakog vetra i visokih snežnih nanosa za saobraćaj su zatvoreni magistralni putevi Novi Pazar-Sjenica i Sjenica–Ivanjica, putari su sinoć i u toku noći na Pešteru evakuisali ljude iz 70 vozila, a beživotno telo muškarca pronađeno je u zavejanom automobilu na putu u reonu sela Sušica nadomak Sjenice, a još se ne zna uzrok njegove smrti.

Velika akcija putara na Pešterskoj visoravni se nastavlja.

Rukovodilac redovnog održavanja "Novi Pazar-Put" Senad Ibragović rekao je Tanjugu da je beživotno telo muškarca pronađeno noćas oko 3 sata u zavejanom automobilu na putu u reonu sela Sušica nadomak Sjenice. Još nije poznat uzrok smrti 66-godišnjeg muškarca.

Ibragović kaže da je zbog snežnih smetova, jakog vetra i stalnih nanosa snega na puteve situacija u Sjenici i dalje alarmantna. "Sve ekipe su na terenu, ali ne uspevamo da očistimo put. Radi se intezivno i nadamo se da ćemo u toku dana uspeti da rešimo situaciju", rekao je Ibragović. Kako kaže, sinoć je bilo "strašno", a evakusani su putnici iz više desetina vozila.

"Ne znam tačan broj ljudi koji smo spasili, znam da je među njima bilo i četvoro dece", dodaje on. Novopazarski putari i vatrogasci su sinoć iz automobila koji su bili zaglavljeni i zavejani u snegu, oslobodili majku sa četvoro dece. Iz mećave je spasena i beba stara 15 dana. Načelnik odeljenja za vandredne situaacije i poslove odbrane u Novom Pažaru Naser Crnovrašanin kaže za Tanjug da u Novom Pazaru situacija nije tako alarmantna kao u Sjenici.

"Što se tiče Novog Pazara, stanje redovno, sve što se dešava iz pravca Duge Poljane u pravcu Sjenice. Za sad nemamo nikakvih prijava o zavejanim putnicima", kazao je Crnovršanin.

Tanjug / RTS / B92