PREMINULA NEDA ARNERIĆ :: Semberija INFO ::

 

PREMINULA NEDA ARNERIĆ


Slavna glumica umrla je u 67. godini života

Proslavljena glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini života. Kako saznaje Telegraf.rs, Nedu je za trpezarijskim stolom pronašao njen brat. Nije bilo tragova nasilja. Vrata stana glumice bila su zaključana. Tada je Nedin brat pozvao bravara koji je otvorio vrata.
 
Neda Arnerić rodila se 15. jula 1953. godine u Knjaževcu i imala je bogatu glumačku karijeru. Njen prvi film pod nazivom "San" iz 1966. godine je od Nede napravio veliku zvezdu Jugoslavije. Tokom godina je njena popularnost rasla, a svojim glumačkim umećem zadivila je celu Jugoslaviju.

Arnerićeva je ostvarila upamćene uloge u filmovima "Višnja na Tašmajdanu", "Užička republika", "Sutjeska", "Varljivo leto ’68", "Ispravi se, Delfina" i drugim. Takođe, igrala je i u mnogobrojnim italijanskim filmovima.
 
Za ulogu Delfine, u filmu „Ispravi se, Delfina“, reditelja Aleksandra Đurčinova, 1977. godine dobila je "Srebrnu arenu" na Filmskom festivalu u Puli, kao i nagradu "Carica Teodora" na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu. 1980. godine, diplomirala je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu.
Dobitnica je "Zlatne arenu" na Filmskom festivalu u Puli (1988) za ulogu u filmu "Haloa - Praznik kurvi", reditelja Lordana Zafranovića.

Neda Arnerić je bila udata za Dejana Karaklajića, glumca Radeta Markovića i lekara Milorada Mešterovića. Milorad Mešterović (63) preminuo je početkom januara prošle godine, posle duge i teške bolesti. On je bio Nedina velika podrška, a kada je glumica pre četiri godine pala sa terase svog stana, Milorad je bio njena tačka koja ju je vratila i dala snagu za borbu.

(telegraf.rs)